Les dones protagonitzen la meitat de nous projectes empresarials

L’emprenedoria femenina creix per apropar-se la normalitat en una societat paritària. A Granollers, un 47% dels projectes empresarials que han tingut assessorament de la societat municipal de promoció econòmica (Granollers Mercat) són de dones.

El 9 Nou
12/03/2014

Crear una empresa pròpia és una sortida, sobretot en moments d’una dificultat econòmica que posa més difícil l’accés al mercat de treball, particularment quan s’ha superat la barrera dels 40 anys que, en molts casos, suposa la reincorporació de dones al mercat de treball després del parèntesi de la cura dels fills, que encara és una tasca predominantment de dones.

El protagonisme femení en l’emprenedoria a la ciutat ha donat peu a la creació d’una primera associació de dones empresàries a la comarca. Empenta Granollers, que presideix Carme Elcacho, va sorgir d’un primer curs per a emprenedores que es va fer a la ciutat i que ara ja suma dues edicions. L’associació pretén fomentar l’intercanvi de coneixements entre les dones que tenen empreses de creació recent, sovint necessitades d’assessorament, d’intercanvi de coneixements i de plataformes de difusió dels negocis.

L’entitat ja aplega una vintena d’associades i, a més, tindrà representació en una de les patronals de la comarca, Pimec, que li ha reservat un seient en la comissió executiva un cop s’ha concretat l’adhesió d’Empenta Granollers en l’estructura comarcal de l’organització.

Elcacho, que és la representant designada per ocupar aquest lloc en la comissió executiva comarcal de Pimec, no amaga un punt de reivindicació en aquest nomenament. “Volem fer-nos ressò de les problemàtiques que comporta la condició femenina en l’emprenedoria: tenim poca representació i menys ajuts que facin possible el manteniment de les activitats”, assenyala.
Són entrebancs que provoquen que les dones desisteixin més sovint del projecte abans d’engegar-lo definitivament. Però hi ha un element afegit. Mentre que un 15% dels autònoms homes deixa el projecte un cop engegat, només un 4% de les dones abandona. “Tenim més capacitat de resistència i també els projectes que tirem endavant estan molt més reflexionats”, destaca la presidenta d’Empenta Granollers. Les dones demanen pas en un sector amb, encara, predomini masculí.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 102 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't