Les Franqueses aprova tancar al públic una part del parc del Falgar

El ple de l’Ajuntament de les Franqueses va aprovar dijous amb els vots del govern quadripartit (CiU, PSC, PP i la regidora Vanessa Garcia, expulsada d’UPLF) i l’únic regidor d’ERC les conclusions del procés de participació ciutadana sobre els usos que ha de tenir el parc del Falgar, a Llerona.

El 9 Nou
29/12/2012

El més destacat és que una tercera part del sector, la que envolta el llac, estarà tancada al públic per protegir el màxim possible l’entorn natural. “Ho aprovem en ple perquè si en el futur es decideix fer-hi canvis també s’hagin d’aprovar per ple”, va dir l’alcalde, Francesc Colomé. A partir d’ara els tècnics municipals redactaran el projecte tècnic.

Un cop aprovat en el ple, la primera de les actuacions que es faran al Falgar serà una neteja de l’entorn, que, segons l’alcalde, començarà el dia 7 de gener. Des de l’oposició, els grups de Les Franqueses Imagina (LFI) i Convergència per les Franqueses (CpF) van criticar que, tot i que s’havia anunciat, no es farà cap referèndum per aprovar les conclusions. Àngel Profitós, que va dirigir el procés quan encara estava al govern, va defensar que no calia una votació quan, de fet, només hi ha una proposta en què tots els participants en el procés estan d’acord. “Tot i que hi hagi coincidència, la votació va ser un compromís a l’inici del procés i s’ha de fer. De la mateixa manera que en els plens es vota tot i que tothom hi estigui d’acord”, va dir Ferran Gontán, de LFI. “Hauria tingut més força si s’hagués fet una votació i hagués sortit amb un sí majoritari”, deia Martí Rosàs, de CpF. Gontan també va criticar el procés perquè considera que no ha estat prou participatiu, tot i que va dir que li agradava el resultat.

El procés participatiu, que ha recollit propostes d’unes 200 persones, preveu que la zona central del parc i la més propera a l’aparcament, permeti més presència humana i alguns elements com un parc infantil. També una aula de natura, seguint el model de Can Cabanyes, de Granollers, i una zona per a patinatge i bicicletes a l’actual aparcament.

La majoria dels participants en el procés van desestimar, en canvi, fer una zona de pícnic amb barbacoes, una zona d’horts infantils, un circuit de ponis, una zona per a actes de la festa major de Llerona o una agrobotiga, tot i que no es descarta la possibilitat de vendre productes agraris del municipi, com mongetes del ganxet, a la zona de l’aula de natura. Al sector de la Verneda, a tocar del Falgar, es va rebutjar la possibilitat d’un circuit de bicicletes i un d’enduro.

Pel que fa al llac, que té capacitat per a 30.000 metres cúbics, es proposa mantenir l’actual coberta de plàstic per evitar el cost que suposaria retirar-la, però es faran actuacions a les vores com a mesura de seguretat. També es va acordar que es pugui fer servir l’aigua del llac per poder regar en èpoques de sequera.

L’alcalde Colomé va lloar el procés de participació i va assegurar que el regidor Profitós ha treballat sense cap mena de pressió per part de cap grup del govern. Profitós va dir que és el millor procés participatiu que s’ha fet al municipi, però l’exalcalde Ribalta (PSC) va replicar Profitós dient que oblidava alguns altres processos com el de la reforma de la rambla de Corró d’Avall.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 65 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't