Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Les Franqueses farà al juny una consulta ciutadana per definir els usos del centre cultural de Corró d’Avall

L’Ajuntament de les Franqueses farà durant el proper mes de juny una consulta ciutadana per determinar els usos del centre cultural de Corró d’Avall, que va quedar a mig fer l’agost de 2008. Els veïns votaran entre tres opcions sorgides a partir de les propostes que han fet arribar els ciutadans.

  • El 9 Nou
  • 28/04/2014 | 13:49
  • 0

Aquest mes de juny culminarà el procés per definir els usos que tindrà l’edifici del centre cultural de Corró d’Avall, que ha quedat a mig fer després que el maig de 2008 s’aturessin les obres de construcció. Els eïns podran escollir entre tres propostes que han sorgit del procés de participació ciutadana que el govern municipal va obrir l’any 2013.

Les votacions començaran després que tots els ciutadans del municipi majors de 16 anys rebin a casa seva una carta amb les butlletes de votacií i informació sobre les tres propostes d’usos per a l’equipament. El període de votació s’allargarà fins el 30 de juny. Els vots es podran portar als serveis d’atenció al ciutadà de Corró d’Avall i Bellavista, a la urna que hi haurà al mercat setmana de Corró d’Avall cada dissabte i a totes les bústies del servei de Correus.

Les tres propostes que es posen sobre la taula són:

SOCIOSANITÀRIA, CULTURAL I ESPORTIVA: Inclou un ambulatori, una sala polivalent per a activitats esportives, culturals i socials, una pavelló poliesportiu i una biblioteca i sales d’estudi i formació. També es preveu un espai per a les entitats i per a oficines municipals de diversos departaments de l’Ajuntament.

DINAMITZACIÓ ECONÒMICA I SOCIAL: Aquesta proposta crea una zona comercial a la planta baixa i un mercat municipal a la planta superior de la zona 1. També preveu una sala polivalent per a activitats esportives, culturals i socials i un centre de negocis amb usos públics i privats. Com la proposta 1, preveu un espai per a les entitats i per a oficines municipals de diversos departaments de l’Ajuntament.

PROTEGIR LA INSTAL·LACIÓ I NO ADEQUAR-LA: La tercera proposta passa per fer accionar per aturar la degradació de la part ja construïda –les obres fa més de cinc anys que van quedar aturades- i tapiar l’edifici per evitar que s’hi pugui accedir a l’interior. En aquest cas, els usos es fixaran en un futur en funció de les necessitats del moment.

En tots tres casos, es preveu l’adequació i enjardinament de l’exterior de l’edifici.

La comissió que ha valorat les propostes ciutadanes ha tingut en compte que els espais tinguessin uns usos flexibles i polivalents. També s’ha valorat la despesa econòmica que representen i la sostenibilitat econòmica un cop posats en marxa.

L’edifici té una superfície de gairebé 7.000 metres quadrats i el projecte inicial es plantejava com un centre cultural amb teatre, biblioteca, un espai polivalent, bar i restaurant. Les obres van començar el juliol de 2007 i van aturar-se un any després. El maig de 2009, es va presentar un segon projecte que modificava l’inicial i ja buscava reduir les despeses. Aquest, però, tampoc va tirar endavant.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.