Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Les Franqueses reprèn les obres del Centre Cultural de Corró d’Avall vuit anys després

L’actuació ha començat la reforma de l’espai que es convertirà en un equipament sanitari, cultural i esportiu

Les Franqueses disposarà en el termini d’un any d’un nou equipament amb diversos serveis. El projecte del Centre Cultural de Corró d’Avall, plantejat en un principi com un teatre auditori, es transformarà en una nova biblioteca, un pavelló poliesportiu i acollirà també el Centre d’Atenció Primària (CAP) que actualment està situat a l’edifici de l’ajuntament.

L’empresa Constructora Calaf, SLU, ha començat aquest dilluns les obres per habilitar els 5.279 metres quadrats de l’interior de l’edifici, aprofitant les particions i l’estructura ja construïts per l’antiga adjudicatària d’una obra que va quedar aturada el 2010. Autoritats municipals han assistit a la represa de les obres.

A la planta baixa, i amb una superfície de 1.053 metre quadrats, es construirà el pavelló poliesportiu, que disposarà d’una pista esportiva multiusos, una zona de grades, vestidors i magatzem. Al primer pis, hi haurà una biblioteca. Ocuparà 1.267 metres quadrats i tindrà una zona d’acollida amb l’accés per al públic i un espai polivalent. També tindrà dues àrees de lectura diferenciades -la general i la infantil-, un espai de treball intern amb despatxos i altres serveis.

Centre d’Atenció Primària

El nou espai per al CAP de Corró d’Avall tindrà una superfície de 876 metres quadrats i tindrà espais diferenciats de recepció, administració, àrees de medicina general i de pediatria, una zona polivalent, una aula d’educació sanitària i formació i espais per al personal i els serveis interns.

A la planta baixa també s’hi habilitarà una zona de cafeteria que donarà servei a tot l’edifici. El pressupost total de l’obra supera els 4,5 milions d’euros i el termini d’execució és de 12 mesos. La zona exterior, qualificada com a zona verda, quedarà de moment sense urbanitzar.

El projecte d’execució del Centre Cultural de Corró d’Avall es va aprovar inicialment en un ple a finals de 2006. L’adjudicació de l’obra es va fer l’estiu de 2008, i l’empresa adjudicatària-Sacyr, SAU- va executar-ne una tercera part. A principis de 2010, la construcció va quedar aturada.

Va ser llavors quan l’Ajuntament es va replantejar el projecte i la idoneïtat dels usos de l’edifici. El maig de 2013 es va fer un procés de participació ciutadana per recuperar el projecte i fer un pla d’usos més adequat a les necessitats del municipi. El procés va acabar l’estiu de 2014, amb una proposta guanyadora: la creació d’un espai per a usos sociosanitaris, culturals i esportius.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.