Les preuniversitàries número u

Una viu a la Garriga i és de ciències; l’altra és de Cardedeu i s’inclina per les lletres. La primera és esportista; la segona, músic. El que tenen en comú la Cristina Requena i l’Alba Lóriz és que són bones estudiants i han obtingut la millor nota de la selectivitat de tota la comarca.


El 9 Nou
12/07/2013

Totes dues comparteixen la primera posició del podi d’enguany amb un 9,4 sobre 10 i la tercera posició ha quedat ocupada amb un triple empat entre una altra alumna de la Garriga i dos de Sant Celoni amb un 9,3, la mateixa nota que van obtenir les millors alumnes de l’any passat. Però darrere de cada nota, hi ha una història.

La Cristina Requena ha estudiat el batxillerat científic al col·legi SEK-Catalunya de La Garriga. A més, ha estat una de les poques alumnes arriscades en combinar els estudis amb un programa d’educació internacional que s’anomena batxillerat internacional (IB) i que també dura dos anys. Aquest programa facilita la preparació a aquells joves que volen accedir a alguna universitat europea. Ho va fer per preparar-se bé, treure bones notes i poder entrar a la carrera que volia, però reconeix que això ha implicat un volum de feina més gran que per a la resta d’alumnes. Quan els seus companys acabaven a les tres de la tarda, ella s’havia de quedar fins a les cinc. “Si ho hagués de repetir, no ho faria. Tant els treballs com els exàmens eren més llargs i difícils”, afirma. Està contenta amb el resultat, tot i que, finalment, no anirà a cap universitat de fora de Catalunya. Preveu accedir al grau en Medicina de la Universitat de Barcelona (UB). Per a ella, la medicina és vocacional. “No tinc un pla B, he d’entrar sí o sí”, diu. El que més l’apassiona de la professió de metge és “tot el que pots aportar al món i el que el món et pot aportar a tu”, afirma. Salvar vides i ajudar a la gent l’emociona.

La Cristina es considera una noia intel·ligent, treballadora i amb molta memòria. Per aconseguir aquests resultats, l’essencial per a ella ha estat l’equilibri: estudiava a fons durant la setmana i descansava el cap de setmana. “Si no, no ho hauria aguantat emocionalment”, comenta. A més, ha intentat combinar els estudis amb la vida social i l’esport. És aficionada a l’escalada i el fúting. “Amb l’esport pots ser tu mateixa una altra vegada i tornar a tenir contacte amb el món real”.

L’Alba Lóriz ha estudiat el batxillerat humanístic a l’institut Taller Ginebró de Cardedeu amb moltes ganes. Considera que el centre l’ha preparat bé, però que no es pot obviar la feina a casa. “Tenir un bon centre és fonamental, però ningú no estudiarà per tu”. Aquests anys ha hagut de cremar-se les celles i organitzar-se per complementar-ho amb els estudis de violí al Conservatori de Granollers. Com que ha estat condicionada pel temps, estudiar per a ella és sobretot eficiència. “Més val una hora ben aprofitada que tres”, assegura. Però ara que començarà la Universitat amb dos graus simultanis, pateix per si s’ho podrà combinar tot i acabar els dos cursos de violí que li queden.

A l’Alba li agrada la gestió cultural. S’ha decantat per la doble titulació en Periodisme i Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) perquè li interessa la transversalitat del coneixement. “No podem entendre bé la Història sense saber quin era el pensament de l’època o quina literatura es feia”, reflexiona. A més, considera que el coneixement humanístic està molt estès en l’àmbit acadèmic, però falta divulgar-lo més i acostar-lo a la ciutadania. Per això, creu que des del periodisme cultural i en “sentit comunicatiu” podrà contribuir a la causa.

Quan va fer els exàmens de selectivitat tenia la tranquil·litat de la nota de batxillerat que li feia de coixí: un 9,84. A més, considera que les proves no van ser especialment difícils.

A part de les dues millors notes, els estudiants que han tret un 9,3 de la selectivitat són l’Alba Pujals, de l’institut Manuel Blancafort de la Garriga, i l’Àlex Alonso i l’Òscar Manyes, de l’institut Baix Montseny, de Sant Celoni.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 859 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't