Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Les propostes de reforma de la plaça Barangé de Granollers eliminen l’edifici de Correus

El concurs d’idees per modificar el controvertit espai de la plaça Barangé de Granollers ja té finalistes. L’Ajuntament ha escollit tres dels projectes d’entre els 17 presentats i, més enllà de les diferències formals, hi ha algunes coincidències.

  • El 9 Nou
  • 16/11/2012 | 7:00

La principal és el manteniment de la majoria d’edificis que envolten la plaça amb una única excepció: l’actual local de Correus quedaria enderrocat en tots tres casos.

El camí per la reforma de la plaça és llarg i tot just fa els primers passos, però es determina que la façana que formen els edificis que s’obren cap a l’avinguda del Parc (els antics jutjats, l’edifici de l’AISS, i els locals de Telefònica) es mantindrien, però amb clares modificacions en l’aparença externa, amb nous murs. En alguns casos, part de l’espai en desús dels antics jutjats s’aprofita, precisament, per acollir els locals de Correus.

Amb el concurs d’idees, l’Ajuntament de Granollers ha donat el tret de sortida a una millora urbanística amb tres particularitats. La primera és fer una connexió més adequada entre el centre urbà i la zona de Llevant que ha d’experimentar una gran modificació si mai es concreta el projecte de soterrament de la via. És una connexió que també afecta el parc Torras Villà. Una nova centralitat, amb capacitat per donar continuïtat a la riquesa comercial del centre històric i amb capacitat per absorbir nova activitat administrativa i empresarial. La segona és modificar la façana de l’avinguda del Parc, que dóna continuïtat a les reformes ja en marxa al carrer Girona. La tercera és buscar una solució a la controvertida plaça Barangé, amb un aparcament soterrani que és una dificultat: les diferents alçades provoquen que cap dels edificis no hi tingui accés i que l’únic gran equipament que n’hi té, la Mútua de Granollers, tingui un mur al davant.

Amb diferents matisos, les tres propostes guanyadores intenten respondre a tots tres reptes. A partir de la confluència de conservar els tres edificis amb façana a una avinguda del Parc que s’intenta integrar millor al parc Torras Villà i a la plaça Barangé, les solucions proposades són diferents des del punt de vista arquitectònic.

Una de les propostes cobreix els edificis amb nous murs, incorpora vegetació als sostres i comunica els tres equipaments mitjançant passeres que faciliten l’accés a l’aparcament i donen opció per incorporar equipaments i comerços. Una segona opció suma dues edificacions (una de les quals dóna continuïtat a les instal·lacions de Telefònica a la banda nord de la plaça i substitueix l’actual edifici de Correus i l’altre aprofita l’alçada de la zona posterior de l’edifici de l’AISS) per incorporar-hi equipament comercial i hoteler. La tercera opció consistiria a augmentar l’alçada de l’edifici de Telefònica, també amb murs afegits, per incorporar equipament d’oficines.

En tots tres casos, Granollers guanyaria espai per a activitat econòmica i s’aprofiten els corredors dels carrers Vinyamata, Marià Maspons i Sant Salvador per plantar arbrat que faci un passeig fins al nucli històric.

MÉS DETALLS I IMATGES SOBRE LES PROPOSTES AQUEST DIVENDRES AMB EL9NOU

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.