L’escola El Colomer, de Bigues i Riells, celebra la cloenda del programa Lecxit

Els 14 alumnes i 13 mentors van rebre els diplomes per la seva participació

L’escola El Colomer de Bigues i Riells va celebrar la cloenda del programa LECXIt aquest dijous. La iniciativa busca descobrir el gust per la lectura i reforçar l’agilitat lectora dels alumnes de primària. Els infants participants, voluntaris, pares i mares van compartir les experiències viscudes i els coneixements apresos.

L’escriptor Pep Molist va assistir a l’acte per parlar del seu conte Pet de llop, que els participants del LECXIT han treballat al llarg d’aquests mesos des del gener. Els nens i nenes van poder preguntar a l’autor sobre l’obra i, en general, sobre el món dels escriptors. Molist també va aprofitar per explicar tres contes corprenedors que van emocionar mentors i mentorats.

Seguidament, la regidora d’Ensenyament, Maite Escobar, va fer entrega dels diplomes als 14 alumnes i als 13 mentors. Aquest grup s’ha reunit una hora a la setmana a l’escola per llegir amb calma, perquè els infants descobrissin diversos tipus de literatura a través d’una persona voluntària en un context distès.

El projecte LECXIT és una iniciativa de la Fundació Bofill  i l’Ajuntament de Bigues i Riells ja fa tres anys que la promou. El Consistori en col·laboració amb els centres educatius, busca persones voluntàries dels pobles que ajudin els infants a agafar plaer per la lectura. En aquest projecte tant les escoles com la biblioteca hi tenen un paper clau, tant per coordinar les famílies i l’espai, com per accedir a un ventall ampli de llibres per llegir.

Qualsevol persona a partir de 16 anys pot esdevenir mentor del programa LECXIT.  Els voluntaris que participen al programa el valoren molt positivament: Rosa Reinon, una de les mentores, destaca la utilitat de la iniciativa: “Les meves filles s’hi van apuntar perquè els calia millorar l’agilitat lectora. Jo ho vaig trobar molt bona idea i vaig decidir fer-me mentora. No costa res una horeta a la setmana i tens una gran satisfacció personal”.

Una altra de les mentores, Alicia Pastor, remarca la importància de la relació mentor-mentorat: “Amb el LECXIT arribes a establir un vincle amb un infant.  En el meu cas, primer no ens coneixíem i a ell se li feia una muntanya això de llegir. Però al cap de tres sessions  ja s’havia llegit un llibre i no volia marxar, volia seguir perquè estava enganxat a la història, gaudia”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 386 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't