L’exdirector de Vallès Visió defensa en el judici que el van acomiadar en represàlia per haver denunciat ingerències

Represàlia per la denúncia pública d’ingerències polítiques en la direcció de Vallès Visió o una decisió per reduir les despeses en un canal públic de televisió que el 2012 havia perdut uns 230.000 euros?

El 9 Nou
09/03/2015

Aquestes són les tesis contraposades que l’advocat de Jordi Seguer, exdirector de Vallès Visió, i el del Consorci Teledigital Mollet (CTM) van defensar dimarts en el judici a Granollers pel conflicte laboral derivat de l’acomiadament del periodista el març de 2013. Els alcaldes de Parets i Montornès, Sergi Mingote i José Antonio Montero, van declarar com a testimonis. L’alcalde de Mollet i president del CTM, Josep Monràs, ho va fer per escrit. El judici va quedar vist per sentència.

En l’informe final, l’advocat de Seguer va dir que l’acomiadament del periodista va ser, en realitat, “represaliador per les opinions manifestades als mitjans de comunicació” sobre ingerències polítiques de Feliu Tura, que aleshores era assessor extern de Vallès Visió. “Hi ha una relació de causa-efecte automàtica”, va dir l’advocat, que va recordar que només passen tres dies entre la denúncia pública i l’acomiadament. A més, els testimonis acrediten que no s’havia parlat de la possibilitat d’acomiadar Seguer en el plenari –on hi ha els representants dels ajuntaments– del febrer, defensava. Això, va dir, tampoc ho aclareix Monràs, “que no respon les preguntes de si s’havia parlat prèviament de l’extinció de contracte del senyor Seguer”, va ressaltar. Per tot plegat, demanen la nul·litat de l’acomiadament.

En canvi, l’advocat del CTM va defensar la legalitat de l’acomiadament, que es justificava per la necessitat de reduir despeses després de la sortida dels ajuntaments de la Llagosta i Sant Fost. També va assegurar que “no hi ha cap element determinant que ens porti a pensar que s’ha vulnerat la llibertat d’expressió o que s’ha coaccionat perquè el director no fes les seves funcions. Només hi ha criteris dispars”. En el judici “s’ha provat la causa econòmica que sustenta l’acomiadament”, va dir.

En les seves respostes, Monràs assegura que la decisió d’acomiadar Seguer és d’ell perquè entra en les seves funcions. Mingote i Montero també ho van certificar, tot i que posteriorment va ser ratificada pel plenari del CTM. Mingote va afirmar que sabia que Seguer “passava per situacions complicades al Consorci per la relació laboral que tenia amb Feliu Tura, que era de tensió i no era còmode per ell perquè no podia desenvolupar la seva feina com volia”. Per la seva banda, Tura va admetre que demanava periòdicament a Seguer informes del minutatge del temps dedicats a cada poble i Ajuntament, l’escaleta, el tema d’obertura de l’informatiu o els convidats al programa de debat polític. Ho va justificar: “Entrava en les meves funcions”. També va justificar un correu electrònic de la cap de premsa de l’Ajuntament de Mollet amb suggeriments sobre continguts com una actuació normal de “tots els gabinets de comunicació per vendre les notícies”. Si Tura va incidir en les decisions de Seguer va ser “en criteri informatiu” i va recordar que la línia editorial està marcada pel ple del CTM.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 498 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't