L’Hospital de Granollers introdueix un sistema de pagament per reclinar les noves cadires dels acompanyants

L’Hospital General de Granollers està posant a prova un sistema de pagament per reclinar les butaques que ocupen els acompanyants dels pacients ingressats al centre.

El 9 Nou
26/02/2013

És un sistema idèntic al que ja han implantat altres hospitals catalans. De moment, és un pla pilot que s’està posant a prova en dues plantes d’hospitalització i, si els resultats són positius, s’estendran a totes les habitacions.

La direcció del centre justifica la introducció d’aquest sistema. “Ens trobàvem que les butaques dels acompanyants s’havien de canviar periòdicament, i això suposava una despesa”, explica la directora d’economia i serveis de l’Hospital, Carme Padullés. Amb el nou sistema, les butaques pertanyen a l’empresa catalana Decam, amb seu a Sant Feliu de Guíxols, que aporta en règim de dipòsit, i per tant sense cost, els seients. L’empresa es queda una part dels ingressos, mentre que l’altra part l’obté l’Hospital.

Els usuaris poden adquirir una targeta per 5 euros (amb un abonament de 20 euros per cinc nits) per poder reclinar del tot el seient i així passar la nit més còmodament. “Si no vol reclinar el seient, no li cal pagar, de manera que els que passin la nit com fins ara no han de pagar”, explica Padullés. La butaca també es pot utilitzar per al pacient i, com que té rodes, en facilita els desplaçaments. “Això també és una millora logística, perquè evita que sigui necessari utilitzar cadires de rodes i els serveis d’un zelador. En cas que sigui el pacient qui utilitzi la cadira, no hi ha cap cost.

De moment, l’Hospital posa a prova aquest sistema amb un total de 64 seients i, si la iniciativa s’estengués, arribaria a les butaques d’acompanyant dels aproximadament 300 llits d’hospitalització que hi ha al centre. “Aquest sistema ja s’ha implantat en alguns hospitals, i els comentaris que ens fan arribar són positius”, remarca Padullés. La butaca també inclou serveis com un suport per a les bosses de fluids o el sèrum, un comandament per regular la posició i aixecar els reposabraços per facilitar que el pacient pugui passar del seient al llit sense esforç.

El pagament per serveis addicionals no és nou. La direcció del centre assenyala com a exemple les televisions que hi ha a les habitacions, que tenen un sistema de funcionament similar: una targeta que permet que només es pagui per l’ús i uns aparells instal·lats propietat d’un tercer que es queda una part dels diners obtinguts per aquest pagament.

“Amb aquest sistema, l’Hospital té butaques noves, ofereix un valor afegit, obté un rendiment econòmic i guanya operativitat logística”, argumenta la directora econòmica i de serveis del centre.
El sistema ja s’està utilitzant en altres centres hospitalaris catalans, entre els quals l’Hospital de Sant Celoni, que va introduir 40 d’aquestes butaques a final de 2011.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 891 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't