L’Hospital de Granollers participa en un projecte pioner sobre el tractament del càncer de recte

L’Hospital de Granollers ha estat triat per millorar la formació dels equips professionals que intervenen en el tractament del càncer de recte. Només 12 dels 24 centres candidats han estat triats. La tria referma la posició de centre de referència en el tractament de càncers d’alta complexitat.

El 9 Nou
10/02/2010

L’Hospital General de Granollers referma el seu paper de centre de referència comarcal per a patologies oncològiques d’alta complexitat després d’haver escollt per participar en un projecte per al tractament del càncer de recte. El projecte és una iniciativa de la Asociación Española de Cirujanos per millorar la formació científica i tècnica dels professionals que intervenen en el tractament d’aquesta patologia.

Segons informa l’Hospital, la gran novetat d’aquest programa és que professionals de diferents disciplines (cirurgians, radiòlegs, patòlegs, oncòlegs…) rebran la mateixa formació en aquestes tècniques per aconseguir que els mètodes utilitzats en les intervencions sigui progressivament homogeni arreu de l’Estat. A més, els centres participants seran auditats, per mesurar i garantir els mateixos nivells de qualitat.

El projecte porta per títol “Implantación de la Exéresis Total del Mesorrecto para el tratamiento quirúrgico del cáncer de recto en el Estado español”. Aquest any, 24 centres havien demanat formar part del projecte i se n’han seleccionat 12 a partir de criteris d’estuctura hospitalària, tecnologia disponible, volum de cirurgia i preparació tècnica dels equips professionals.

El càncer de recte és el tercer en incidència en el cas dels homes i el segon en el cas de les dones, amb una supervivència del 50% als cinc anys. La majoria de fracassos en el guariment del tumor es dona per reproduccions. L’anomenada exèresi del mesorecte es considera un factor que redueix la probabilitat de reaparició. L’Hospital aplica la tècnica des de l’any 2001 i un recent estudi de qualitat del Pla Oncològic de Catalunya destaca que les reproduccions i el grau de supervivència estan per sobre de la mitjana catalana. Aquest és el motiu pel qual, l’Hospital de Granollers té la consideració de centre de referència comarcal per a càncers d’alta complexitat (com el de recte, del qual es tracten uns 40 casos anuals), el d’estòmac o el de pàncreas.

L’equip professional que participarà en aquest projecte, el formen el director del servei de Cirurgia, Josep Maria Badia, el director del servei d’Anatomia Patològica, Jordi Esquius, els cirurgians Dídac Ribé, Josep Montero, Rubén Hernando, Álvaro Gaspar i Antoni Ibáñez, i els metges de la unitat d’Oncologia Pilar Vicente i Enric Pou, i del servei de Diagnòstic per la Imatge, Núria Roson.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 101 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't