L’Hospital de Granollers redueix l’espera per tractar la lumbàlgia

Un nou model per a l’atenció de la lumbàlgia que s’aplica al Vallès Oriental ha permès reduir fins a un 31,6% el nombre de derivacions des de l’assistència primària als especialistes.

El 9 Nou
08/10/2014

Això ha incidit directament en una reducció de les llistes d’espera per al tractament del considerat principal problema de salut de la població adulta a Catalunya.

El nou model d’atenció a aquesta afecció l’impulsen des de 2011 l’Hospital de Granollers i l’Institut Català de la Salut, a través del Servei d’Atenció Primària (SAP) Granollers-Mollet. L’objectiu era millorar la continuïtat en l’assistència dels pacients, la capacitat de resolució de l’atenció primària i l’accés a l’atenció especialitzada que fa l’Hospital.

El sistema ha permès establir una finestreta única que evita que el pacient recorri per diferents especialitats i passi per visites inadequades. També s’ha introduït una consultoria virtual, s’ha desplegat una plataforma de connexió entre l’assistència primària i l’Hospital per fer més eficient la derivació de pacients.

El resultat ha estat la reducció de les llistes d’espera perquè els serveis s’han adequat a les necessitats dels pacients, la millora dels diagnòstics i els tractaments de la lumbàlgia. El model introdueix criteris per traslladar el pacient a l’atenció especialitzada, apropa l’activitat de la fisioteràpia i fomenta l’autocura del pacient. En el programa hi participen metges i infermeres d’atenció primària i professionals especialistes en cirurgia ortopèdica i traumatologia, reumatologia i clínica del dolor.

Aquesta és una de les actuacions del sistema sanitari a la comarca emmarcats en el Pla de salut que impulsa la Generalitat des de 2011. Aquest pla busca millorar la relació entre l’atenció primària i l’especialitzada. En aquest cas, a més, l’actuació de l’Hospital de Granollers i el Sistema d’Atenció Primària ha fet incidència en una problemàtica que, dins de les afeccions de l’aparell locomotor, és la que causa més consultes mèdiques, tant a l’atenció primària com a l’especialitzada, i més processos de rehabilitació. La lumbàlgia és el problema de salut que genera més dies d’invalidesa temporal entre la població activa.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't