L’Hospital de Sant Celoni retalla un 13,5% les llistes d’espera

La Fundació Hospital de Sant Celoni va reduir l’any passat en un 13,5% el nombre de pacients en llista d’espera quirúrgica.

El 9 Nou
22/02/2015

Segons les dades que ha facilitat la mateixa fundació, el desembre de l’any passat, el centre tenia 796 pacients en llista d’espera per ser operat, mentre que a finals de l’any 2013 n’hi havia 923.

Si es comptabilitzen només els pacients que esperen operar-se d’algun dels 14 procediments garantits (els que la sanitat pública es compromet a operar abans de sis mesos), la llista de pacients es va reduir en un 12% respecte de l’any passat. A finals de desembre esperaven poder operar-se un total de 451 persones a l’hospital de Sant Celoni, 54 menys que un any abans.

La direcció de l’Hospital destaca que l’any passat va augmentar en un 8,3% l’activitat quirúrgica gràcies a la implantació de diverses mesures, com la preprogramació de les intervencions en el moment de la seva indicació. Això ha permès fer una projecció de l’ocupació de les agendes quirúrgiques per veure quins ajustos calia fer. Una altra mesura ha estat la retirada de les agendes quirúrgiques, de manera que ja no són propietat de cap servei en concret, sinó que es van adjudicant segons les necessitats de les llistes d’espera. També s’han adjudicat agendes extres fora d’horari per fer operacions de cataractes i pròtesis i s’ha fet una revisió exhaustiva de procediments. “Això ens ha permès modificar alguns circuits per tractar com a cirurgia menor els que fins al moment eren tractats com a cirurgia major ambulatòria”, diu un comunicat del centre sanitari que també remarca “l’esforç organitzatiu i la gran implicació dels professionals de la institució”.

Segons les dades del Servei Català de la Salut, el temps d’espera a l’Hospital de Sant Celoni en els procediments garantits va baixar l’any passat de 3,34 mesos a 2,92. Els dos altres hospitals del Vallès Oriental també van rebaixar el temps d’espera mitjà per operar-se. A Granollers, segons les dades del Catsalut, es va passar de 5,42 a 2,48 mesos i a Mollet, de 3,19 a 2,33. Tant Mollet com Granollers estan per sota de la mitjana d’espera a Catalunya, que va ser de 2,92 mesos, exactament el mateix que l’Hospital de Sant Celoni. Granollers també va reduir l’any passat substancialment el nombre de persones que esperaven operar-se.

En un any es va passar de 2.286 a 1.759, un 23% menys. En canvi, l’Hospital de Mollet va veure créixer lleugerament la llista de pacients, dels 1.033 als 1.163 tot i que cal tenir en compte que aquest centre sanitari ha vist augmentar la seva població de referència amb la incorporació dels pacients de Caldes i Sant Feliu.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 80 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't