Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

L’IBI s’apujarà entre un 5 i un 10% per a la meitat de veïns de l’Ametlla

La majoria de veïns de l’Ametlla pagaran entre un 5 i un 10% més per l’impost de béns immobles (IBI) l’any que ve. El ple d’aquest dimecres va aprovar amb els únics vots favorables de CiU, a l’equip de govern, la modificació d’aquest impost.

  • El 9 Nou
  • 15/11/2012 | 7:00

Tot i la reducció del coeficient en dues dècimes –se situa al 0,53%– l’aplicació de la revisió cadastral de fa cinc anys fa que la majoria de rebuts pugin. En concret, 2.228 famílies patiran un increment d’entre el 5 i el 10%. N’hi haurà 2.062 que tindran pujades d’entre el 0 i el 5%. En un total de 60 rebuts, la pujada serà d’entre el 10 i el 15%. També hi haurà 97 contribuents que pagaran menys. Segons l’alcalde Andreu Gonzàlez (CiU), “la recaptació gairebé serà idèntica a la de l’any 2012”.

La modificació de l’IBI es va aprovar amb els vots en contra del PSC, del PP i del Pacte de l’Ametlla (PA). SI es va abstenir. Els socialistes i el Pacte van demanar al govern una reducció del coeficient fins al 0,51%. Gonzàlez va assegurar que no podien assumir aquesta rebaixa. “Amb el coeficient del 0,51% no ens surten els números. Hem fet un esforç a la baixa però no poden anar més enllà perquè seria impossible mantenir totes les despeses. Tenim 110 quilòmetres de carrers que hem de conservar”, va afirmar l’alcalde.

FUTURA REVISIÓ A LA BAIXA DEL CADASTRE

L’equip de govern impulsarà durant l’any que ve una revisió a la baixa del cadastre. “El valor que tenim ara no és l’adient perquè és molt superior al valor de la finca”, va apuntar l’alcalde. L’objectiu és que la revisió sigui efectiva a partir de l’any 2014. A preguntes de l’oposició, Gonzàlez va admetre que una revisió a la baixa no es traduirà en una reducció dels rebuts de l’IBI perquè cal assegurar un volum mínim d’ingressos. Però, en canvi, sí que abaratirà el pagament de plusvàlues a l’Ajuntament derivades d’operacions de compravenda o herències.

El ple d’aquest dimecres també va aprovar petites modificacions en altres taxes i impostos municipals. També s’inclouen noves taxes per alguns tràmits amb l’administració relacionats amb les llicències d’obres. La majoria, però, són de caràcter tècnic i serviran per adequar els textos a la realitat actual.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.