Lliçà de Vall oferirà un servei de suport als desplaçaments dels avis

L’Ajuntament de Lliçà de Vall ultima la posada en funcionament d’un servei de suport als desplaçaments de la gent gran del municipi que té problemes de mobilitat.


El 9 Nou
02/09/2016

Es dirigeix cap a aquest col·lectiu perquè no disposa de vehicle propi ni de suport veïnal per anar fins a serveis com l’ambulatori, la farmàcia, les entitats financeres o les oficines municipals.

Aquest serà un servei planificat –no per urgències– que s’oferirà un cop per setmana a través d’un taxi que portarà els usuaris. Està previst que es posi en marxa a partir del 15 de setembre. De moment, ja s’ha identificat entre 10 i 20 persones que podrien ser potencials usuàries. Les persones interessades poden adreçar-se a l’Ajuntament per demanar informació. El servei serà gratuït per a aquells usuaris amb unes rendes inferiors 2,3 vegades a l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya, fixat en 7.967 euros anuals. Si se superen, hauran de pagar 2 euros.

“Aquest és un municipi molt dispers, amb grans distàncies entre els barris i el centre i amb moltes pujades i baixades. Hi ha gent gran que viu sola i que té problemes de mobilitat i dificultats per accedir als serveis bàsics del poble”, constata Germán Caixal, regidor de Benestar Social i Gent Gran. Amb tot, Caixal reitera que la posada en marxa d’aquest servei no ha d’anar en detriment de les ajudes en els desplaçaments que molts veïns ja es fan. “No volem carregar-nos el sistema de suport veïnal que ja funciona en molts casos”.

La idea és que el taxi faci un servei porta a porta: des de punts de recollida propers a casa dels usuaris fins al centre del poble, on es concentren a pocs metres de distància tots els serveis bàsics. Després, els tornarà. També es buscarà un ús compartit del vehicle coordinant les hores de desplaçaments dels usuaris o els horaris del CAP. “També és una manera de generar noves relacions socials entre veïns”, apunta.

Després dels sis primers mesos de funcionament, l’Ajuntament farà una valoració del seu funcionament per valorar possibles canvis. “Estic convençut que d’aquí a un any haurà crescut”, diu Caixal, que deixa clar que aquest “no és un embrió d’un servei de transport públic” com ja havia funcionat al municipi i que es va eliminar per l’elevada despesa econòmica que representava i el poc ús que se’n feia.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't