Llinars farà un dels quatre únics cicles formatius agropecuaris de Catalunya

L’institut Giola de Llinars ampliarà l’oferta formativa per al proper curs amb el cicle formatiu de grau mitjà de producció agropecuària, després de l’autorització del Departament d’Ensenyament.

El 9 Nou
18/03/2014

A Catalunya només hi ha dos centres públics més que facin aquest cicle, un a Olot i l’altre a Mollerussa i un de privat al Mas Quintanes de les Masies de Voltregà (Osona). La proposta d’implantar el nou cicle formatiu a l’institut Giola ha tingut el suport de l’Ajuntament de Llinars, “amb qui vam pensar que hi havia una manca de centres com aquests a la comarca” explica Sílvia Genís, directora de l’institut.

Aquest nova oferta formativa ha de servir per recuperar masies, donar continuïtat a les explotacions agrícoles i ramaderes i potenciar la producció de proximitat. S’ha rebut el suport dels sindicats agraris de la Unió de Pagesos, ASAJA, que presideix Rosa Pruna de Llerona, i de l’Associació Femenina del Medi Rural, presidida Cristina Clavell, de Llinars. La sol·licitud la van fer conjuntament l’institut Giola, l’Ajuntament i els sindicats agraris. També té l’aprovació de la Conselleria d’Agricultura. Sílvia Genís diu que es va explicar als sindicats que el nou cicle formatiu servirà per a la dinamització del medi rural, per a la inserció de joves amb formació o per a aturats. “Abans havien d’enviar-los a la Garrotxa o el Pla d’Urgell”, diu Genís, que apunta que ara es podrà fer aquí perquè es considera que s’està en una zona estratègica.

EXPLICACIÓ ALS PAGESOS

Un cop confirmada la concessió del cicle, es farà una reunió amb pagesos per explicar el projecte. “Hi ha pagesos i ramaders que volen que els seus fills continuïn però amb una formació”, diu la directora del Giola, que afegeix que es demanarà la col·laboració dels ramaders de la zona per poder fer les pràctiques.

Al cicle s’hi pot accedir a partir dels 16 anys i amb l’ESO acabada. A Sílvia Genís li preocupa, però, el nombre d’alumnes. “Si no hi ha alumnes, no es farà. La difusió s’ha de fer ràpid perquè les preinscripcions comencen al mes de maig” explica. Per això es vol implicar els sindicats agraris en la promoció i difusió “ara toca donar-ho a conèixer ”. Es busquen alumnes dels dos vallesos i el Maresme, però també a la Selva. La setmana passada se’n va fer difusió a la Fira Guia’t, de Granollers.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't