Lluís Costa guanya el Premi a Millor Jove Artesà Alimentari de Catalunya

Lluís Costa Gil, de la pastisseria Vallflorida de Sant Esteve de Palautordera, ha guanyat el Premi a Millor Jove Artesà Alimentari Innovador de Catalunya del 2012, convocat per la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

El 9 Nou
22/03/2013

La decisió l’ha feta pública la Comissió d’Artesania Alimentària Catalana, encarregada de deliberar i seleccionar el guanyador d’entre totes les candidatures presentades. A banda del títol, Costa s’emporta 4.000 euros de premi. També ha obtingut un accèssit el forner finalista, Jordi Morera, de Vilanova i la Geltrú. Aquest mateix premi, l’any passat el va guanyar el pastisser Marc Rodellas, de Sant Celoni.

El premi al millor jove artesà alimentari innovador té com a objectiu fomentar les actuacions innovadores que es converteixin en pautes per millorar la qualitat i la bona imatge dels productors artesans de Catalunya.

De Lluís Costa, el jurat en va destacar la trajectòria professional, que va qualificar d’“excel·lent”. També va voler destacar la contribució de Costa a potenciar el seu negoci familiar de pastisseria adaptant-lo als temps actuals, creant i recuperant diferents elaboracions. Costa, de 25 anys, forma part del col·lectiu 21 Brix, integrat per joves pastissers que volen potenciar la pastisseria catalana i donar-la a conèixer en els àmbits estatal i internacional. A més, ha participat en diferents concursos, formant part de l’equip que va guanyar la Copa del Món de pastisseria a Lió el 2011.

El novembre de l’any passat va quedar en segona posició en l’11è concurs organitzat per la Confederació Espanyola d’Empresaris Artesans de Pastissera. Feia dos anys que també havia quedat en segona posició en el mateix certamen.

El jove pastisser també ha ofert diferents cursos i exhibicions, com una que va fer per al Gremi de Pastisseria d’Astúries. Fa pocs dies va ser a Mèxic DF, on va impartir un curs a l’escola d’arts culinàries Maricu.

Costa està molt satisfet amb aquest premi. “És per a mi, però també per a la pastisseria. Per tota la feina que estem fent més enllà de l’elaboració de pastissos, com pot ser el tema de l’exportació”. Als 16 anys, Lluís Costa va començar a treballar en diferents pastisseries de tot l’Estat espanyol, “per aprendre dels millors”. Des de fa sis anys treballa a la pastisseria familiar.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't