Medi Ambient vol rebaixar la qualitat de l’aigua depurada a bona part de la conca del Besòs

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) planteja la rebaixa dels criteris de qualitat de l’aigua que surt de les depuradores i va a parar als rius de bona part de la conca del Besòs.

El 9 Nou
04/04/2013

Seria la conseqüència de la supressió de la categoria de zona sensible que ara tenen tots els rius de la conca. La intenció de l’ACA és mantenir la categoria de zona sensible al Congost, aigües amunt de la Garriga, i al Tenes, aigües amunt de Santa Eulàlia de Ronçana.

La supressió de determinats tractaments a les depurades generaria un increment de la quantitat d’amoni present al riu, segons ha denunciat el Consorci per a la Defensa de la conca del Besòs, contrari a la intenció del govern català. Un increment dels nivells d’amoni impossibilitaria la vida de determinades espècies de peixos com el barb de muntanya o la bagra –autòctones dels rius mediterranis–, però també de bona part dels macroinvertebrats, molt importants per a la presència d’altres espècies. Tot plegat acabaria afectant mamífers com la llúdriga o les aus, que deixarien de trobar aliment a l’entorn de rius com el Congost, el Mogent o el Tenes. “Tindria conseqüències greus. Ens portaria 10 anys endarrere”, assegura el president del Consorci del Besòs i alcalde de Parets, Sergi Mingote. Mingote té previst reunir-se després de Setmana Santa amb responsables de l’ACA i del Departament de Territori i Sostenibilitat per parlar d’aquest tema. “Volem explicar-los les conseqüències que tindria. Hem aconseguit uns estàndards de qualitat als nostres rius i no podem fer passos enrere”.

Alguns ajuntaments com els de Mollet i Montmeló ja han aprovat mocions als plens d’aquests darrers dies en contra de la mesura. També ho rebutja Granollers. “És un disbarat. Hem aconseguit que els rius estiguin integrats a la vida de les ciutats. No podem anar endarrere”, diu el regidor d’Urbanisme, Jordi Terrades.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 888 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't