Més de 200 professionals es reuneixen a Mollet per tractar sobre l’accés vascular i l’hemodiàlisi

Mollet acull aquest dijous la segona edició de les jornades sobre l’accés vascular i l’hemodiàlisi. Més de 200 professionals participen en una jornada en què s’exposen ponències i casos concrets. L’Hospital de Mollet és el centre de referència de tractaments de diàlisi al Vallès Oriental.

El 9 Nou
18/02/2010

Més de 200 professionals d’arreu de Catalunya, l’estat espanyol i Itàlia s’han reunit aquest dijous a Mollet del Vallès en la segona edició de les jornades sobre l’accés vascular i l’hemodiàlisi. L’acte, organitzat pel servei de nefrologia de l’Hospital de Mollet, tindrà durant tot el dia amb la participació de professionals que desenvoluparan en ponències diferents aspectes rellevants de l’accés vascular i alguns casos concrets. Entre altres temes es tractaran qüestions com diverses tècniques i el seguiment de l’accés vascular mitjançant un equip multidisciplinar. A més, es ressaltarà el paper de les infermeres en el tractament de l’hemodiàlisi.

El cap del servei de nefrologia de l’Hospital de Mollet, Jordi Viladoms, ha destacat que, per fer hemodiàlisi, es necessita fer circular la sang entre 4 i 5 hores per netejar-la: ‘I per treure-la del cos necessites un accés vascular. Si no el tenim, no podem fer hemodiàlisi’, ha precisat Viladoms.

El responsable de l’hospital molletà també ha declarat que l’objectiu de la jornada és ‘actualitzar coneixements’ però també convertir-se en una plataforma per les infermeres: ‘Tenen un paper cabdal en l’hemodiàlisi, perquè és qui punxa i qui controla diàriament l’accés vascular dels malalts amb diàlisi. Fins ara han tingut pocs fòrums, i per això ocupen el 50% de les ponències’, ha destacat.

Viladoms també ha reconegut que existeixen poques plataformes per tractar l’accés vascular i l’hemodiàlisi, tot i que ha avisat que ‘continua sent la principal causa d’ingrés d’aquest tipus de malalts en al seva trajectòria. És un tema complex i multidisciplinar’.

Alguns dels experts que intervindran a la jornada són el doctor de la Fundació Hospital de Alcorcón, Enrique Gruss, que parlarà sobre el maneig de l’accés vascular a la Comunitat de Madrid, i la doctora de la Clínica Ruber de Madrid, Pilar Caro, que tractarà dels vuit anys de monitorització de l’accés vascular.

L’Hospital de Mollet és el centre de referència per a tots els malalts de diàlisi al Vallès Oriental, amb 210 pacients .

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 856 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't