Més de 30 comerços canvien de mans en un any al centre de Granollers

Fins a 34 locals comercials dels carrers Anselm Clavé, Sant Roc, Santa Anna, Santa Esperança i Sastre i de les places de la Corona, la Porxada, de les Olles, Maluquer i Salvador i Lluís Perpinyà, al centre de Granollers, han canviat de mans en el darrer any, segons les dades recollides per EL 9 NOU.

El 9 Nou
26/03/2016

És la xifra més alta des de 2012 i supera els 28 canvis de l’any passat, que ja havien estat una xifra record. El carrer Anselm Clavé és el que concentra més relleus, 10 en total. Hi destaca l’obertura del local de l’antiga botiga Escorpion, que feia anys que estava tancat i on s’ha instal·lat La Reserva, una botiga de pernils. També el tancament de la botiga Desigual, situada a l’antic Banco Central, on ara ha obert Oysho, del grup Inditex, que ha deixat el local del carrer Santa Anna. De fet, l’eix de Sant Roc i Santa Anna és el segon amb més canvis, vuit en total.

Molts dels relleus es donen en locals que, recentment, ja havien canviat de mans. N’hi ha que compten els anys per canvis. Per exemple, a Anselm Clavé està pendent d’obrir-se un centre d’estètica en un local on ara fa un any hi havia una botiga de productes de liquidació i, just abans, havien obert –i tancat– una botiga de cigarretes electròniques i un forn de pa. En altres locals del carrer Sant Roc, de la Porxada, de la plaça de les Olles o de la plaça Perpinyà hi ha hagut dos relleus en els darrers dos anys amb negocis que, sovint, no han arribat a estar obert ni un any.

Laura Sabatés, presidenta de Gran Centre, constata aquesta elevada rotació “en establiments que ja no són estables i que han anat canviant de mans molt sovint en els darrers anys”. Amb tot, destaca que, a diferència del què està passant en altres ciutats similars a Granollers, no hi ha locals buits al centre i que els establiments que obren són “amb cara i ulls”. Sí, però, que detecta l’entrada d’altres negocis més enllà de les botigues de roba, que generalment eren les dominadores. “Hi ha hagut molt creixement de les òptiques, de sabateries, de restauració…”, diu Sabatés, que recorda el cas de Dentix, la clínica odontològica que s’ha instal·lat a Anselm Clavé. “Xoca que un local de planta baixa l’ocupi un dentista”. “El tipus de comerç està canviant. Proliferen centres d’estètica i dentistes en zones on es paguen 4.000 i 5.000 euros de lloguer al mes”, apunta Frederic Nadal, d’Eminad.

Per tot plegat, la demanda de locals continua essent alta. Sobretot, a Anselm Clavé. “No hi ha gaires locals i tothom vol anar a la carretera”, diu Nadal, que guanya pes davant l’eix Sant Roc i Santa Anna, que, amb Anselm Clavé, formen l’anomenada ela d’or. Segons Nadal, els lloguers dels locals de primera línia es mantenen entre 24 i 30 euros per metre quadrat al mes tot i que hi ha altres condicionants com els metres d’aparador o la mida de planta baixa. “A segones línies, els preus baixen bastant respecte a l’ela d’or”, diu Josep Vilardell, de Qhabita.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 135 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't