Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Mig segle de pollastres a l’ast

Els pollastres a l’ast de Can Baldich de la Garriga ja tenen 50 anys. Dilluns passat, dia de la Puríssima, tots els clients que es van acostar a l’establiment del carrer dels Banys, 54 van poder compartir amb els propietaris un petit piscolabis per commemorar aquest aniversari tan rodó.

  • El 9 Nou
  • 21/12/2014 | 10:00

El negoci dels pollastres a l’ast el va començar Miquel Baldich amb la seva dona Magdalena Bufí, la seva mare Antonina Garriga i les seves tres filles, Mercè, Montserrat i Xon, que tenien 8, 6 i 3 anys respectivament. Quan van incorporar el negoci dels pollastres ja feia dos anys que tenien oberta la botiga de queviures i xarcuteria. “Un dia vaig anar a Barcelona a buscar una màquina per desplomar pollastres, i allà vaig veure per primera vegada una màquina de fer pollastres a l’ast. Jo no sabia ni què era, però l’amo em va dir que ho provés i me’n va deixar una de 10 perquè me l’emportés a la botiga”, recorda Miquel Baldich. “I així ho vaig fer, i el dia de la Puríssima de l’any 1964 vaig fer els primers 10 pollastres a l’ast de la Garriga. Em sembla que va venir tot el veïnat a comprar-ne perquè era una novetat total al poble, no n’hi havia cap a tot el poble. A alguns els va agradar i a altres no tant”, explica el botiguer.
A partir d’aquí Baldich en va comprar una de 25, després que li insistís molt l’amo de les màquines, Francesc Draper. “Ell és l’autèntic pare del negoci”, afirma Baldich, que a partir d’aquell moment ja no va parar de fer pollastres a l’ast, que van a comprar gent de la Garriga però també d’altres poblacions del voltant com Figaró, l’Ametlla o Aiguafreda.

Actualment, el negoci el porta la seva filla gran, la Mercè i el seu gendre, Ricard Catalán. “La meva dona i jo estem allà de farcit, per si necessiten un cop de mà”.

D’aquella màquina de 10 pollastres han passat a dues de 50 i una de 10. “En podem fer uns 170 o 180, depenent de moltes coses, del dia i del cap de setmana, de si és pont o no”. Però a més de pollastres, ja fa uns anys que el negoci s’ha ampliat fent peus i galtes de porc, espatlla de xai o conill, tot fet l’ast. Un altre plat estrella i dels més demanats de Can Baldich són els canelons, que cuinen des de fa molts anys. I en aquests moments també estan incorporant els cargols. “El meu gendre ho està provant, perquè ens hem d’anar renovant”, diu Miquel Baldich.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.