Mig segle de pollastres a l’ast

Els pollastres a l’ast de Can Baldich de la Garriga ja tenen 50 anys. Dilluns passat, dia de la Puríssima, tots els clients que es van acostar a l’establiment del carrer dels Banys, 54 van poder compartir amb els propietaris un petit piscolabis per commemorar aquest aniversari tan rodó.

El 9 Nou
21/12/2014

El negoci dels pollastres a l’ast el va començar Miquel Baldich amb la seva dona Magdalena Bufí, la seva mare Antonina Garriga i les seves tres filles, Mercè, Montserrat i Xon, que tenien 8, 6 i 3 anys respectivament. Quan van incorporar el negoci dels pollastres ja feia dos anys que tenien oberta la botiga de queviures i xarcuteria. “Un dia vaig anar a Barcelona a buscar una màquina per desplomar pollastres, i allà vaig veure per primera vegada una màquina de fer pollastres a l’ast. Jo no sabia ni què era, però l’amo em va dir que ho provés i me’n va deixar una de 10 perquè me l’emportés a la botiga”, recorda Miquel Baldich. “I així ho vaig fer, i el dia de la Puríssima de l’any 1964 vaig fer els primers 10 pollastres a l’ast de la Garriga. Em sembla que va venir tot el veïnat a comprar-ne perquè era una novetat total al poble, no n’hi havia cap a tot el poble. A alguns els va agradar i a altres no tant”, explica el botiguer.
A partir d’aquí Baldich en va comprar una de 25, després que li insistís molt l’amo de les màquines, Francesc Draper. “Ell és l’autèntic pare del negoci”, afirma Baldich, que a partir d’aquell moment ja no va parar de fer pollastres a l’ast, que van a comprar gent de la Garriga però també d’altres poblacions del voltant com Figaró, l’Ametlla o Aiguafreda.

Actualment, el negoci el porta la seva filla gran, la Mercè i el seu gendre, Ricard Catalán. “La meva dona i jo estem allà de farcit, per si necessiten un cop de mà”.

D’aquella màquina de 10 pollastres han passat a dues de 50 i una de 10. “En podem fer uns 170 o 180, depenent de moltes coses, del dia i del cap de setmana, de si és pont o no”. Però a més de pollastres, ja fa uns anys que el negoci s’ha ampliat fent peus i galtes de porc, espatlla de xai o conill, tot fet l’ast. Un altre plat estrella i dels més demanats de Can Baldich són els canelons, que cuinen des de fa molts anys. I en aquests moments també estan incorporant els cargols. “El meu gendre ho està provant, perquè ens hem d’anar renovant”, diu Miquel Baldich.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't