Mollet torna a rebutjar la petició d’obrir una mesquita al centre

L’Ajuntament de Mollet ha tornat a rebutjar una nova petició de la comunitat musulmana Al Huda per poder obrir una mesquita al local que va adquirir fa tres anys entre l’avinguda Badalona i el carrer Àngel Guimerà.


El 9 Nou
12/07/2016

El local està precintat des del mes d’octubre del 2013 per ordre de l’Ajuntament i està pendent d’un procés judicial impulsat per l’entitat islàmica.

A principis de juny, Al Huda va enviar una nova petició per obrir el centre de culte perquè entenia que l’anul·lació, per sentència judicial, del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de l’any 2005 implica que, a partir d’ara, és vigent el planejament urbanístic anterior i, per tant, queden anul·lats tots els actes derivats del POUM del 2005. Entre aquests actes, segons el representant legal d’Al Huda, també hi ha la denegació de la llicència.

L’any 2012, Al Huda va demanar llicència per obrir una mesquita perquè la del carrer Sant Ramon els havia quedat petita. En aquell moment el POUM permetia l’ús religiós en l’edifici perquè té un accés independent del bloc d’habitatges on està situat, però l’Ajuntament va rebutjar la petició i, posteriorment, va fer una modificació del planejament urbanístic que ja no permetia els centres de culte en el mateix espai.

Amb l’anul·lació judicial del POUM, Al Huda entenia que li havien de donar la llicència, però els serveis tècnics municipals han fet una altra interpretació. La comunitat islàmica ha rebut un informe firmat per la cap del Servei de Territori de l’Ajuntament en què es diu que l’anul·lació del POUM del 2005 comporta que estigui vigent l’anterior pla general del 1982, però que existeixen modificacions puntuals posteriors al POUM del 2005 que no han estat anul·lades i que, per tant, continuen sent vigents i aplicables. L’informe municipal reprodueix part d’un article de la Llei de la Jurisdicció Contenciós Administrativa de l’any 1998 per reforçar la seva resolució: “Les sentències fermes que anul·len un precepte d’una disposició general no afectaran per si mateixes l’eficàcia de les sentències o actes administratius ferms que ho hagin aplicat abans que l’anul·lació assolís efectes generals”, diu l’article 73 de la llei.
En conseqüència, els responsables urbanístics de l’Ajuntament de Mollet conclouen que continuen en vigor les modificacions del POUM que hagin donat lloc a una nova regulació urbanística substituint la regulació anterior, com és el cas de la modificació de l’any 2012, en virtut de la qual ja no eren permesos els usos religiosos en el local de l’avinguda Badalona i el carrer Àngel Guimerà propietat d’Al Huda.

La resolució municipal ha provocat el rebuig contundent del president de la comunitat Al Huda, Ahmed Baldhouch. “L’Ajuntament continua violant les lleis i les normes urbanístiques per prohibir a la comunitat musulmana els seus drets religiosos, les seves llibertats i els seus drets constitucionals”, ha dit a EL 9 NOU.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 127 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't