Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Mollet va superar l’any 2017 el valor límit anual de diòxid de nitrogen

Els nivells augmenten a Granollers que es va quedar fregant el límit permès: 40 micrograms per metre cúbic d’aire

L’estació de control de la contaminació de Mollet, que està situada al costat de les pistes d’atletisme i prop de l’AP-7, va superar durant l’any 2017 el valor límit anual dels nivells de diòxid de nitrogen que està situat en 40 micrograms per metre cúbic d’aire.

En concret, l’estació de Mollet va registrar un valor límit de 44 micrograms de diòxid de nitrogen per metre cúbic al llarg de l’any. És una dada lleugerament més dolent a la de l’any 2016 (43) però més bona que la de l’any 2015 (46).

La de Mollet és una de les cinc estacions que van estar per sobre del valor límit. N’hi ha tres de la ciutat de Barcelona (Poblenou, Eixample i Gràcia-Santa Gervasi) i la de Sant Boi de Llobregat, a més de la de Mollet, segons les dades que ha fet públiques la Generalitat aquest dijous. Ho ha 68 estacions arreu de Catalunya que mesuren aquest contaminant.

Granollers es queda al límit

El registre de Granollers ha quedat al límit de sobrepassar el valor anual establert. S’ha quedat en 40 micrograms de diòxid de nitrogen per metre cúbic d’aire. L’estació de Granollers està al costat del Palau d’Esports, al carrer Francesc Macià.

Segons la Generalitat, els nivells de diòxid de nitrogen a la conurbació de Barcelona es mantenen. Això passa en un context d’increment de la mobilitat -també en vehicle privat- i de l’activitat econòmica després dels anys de la crisi.