Mollet vol definir Gallecs com un espai de producció i investigació alimentària ecològica

L’espai rural de Gallecs es defineix com un dels eixos estratègics per a la ciutat de Mollet. La seva conversió en un espai de producció i investigació alimentària ecològica és una de les principals propostes del Pla Estratègic de Mollet, que s’ha presentat aquest dilluns.

El 9 Nou
21/06/2010

Mollet del Vallès vol definir l’espai rural de Gallecs com un espai de producció i investigació alimentària ecològica. Aquesta és una de les principals conclusions del Pla Estratègic de Ciutat Mollet 2025, que s’han presentat aquest dilluns. A més d’impulsar una major activitat saludable i econòmica, el pla preveu ‘avançar en la ciutat cívica i educadora’, desenvolupar el territori del Baix Vallès i renovar i qualificar els espais urbans.

El document final del pla recull l’objectiu principal ‘a partir del qual es definirà la ciutat del futur’ i els 158 projectes directes, 105 projectes indirectes i 350 actuacions que, segons el consistori molletà, es realitzaran.

Una de els principals línies estratègiques que inclou el pla és d’impulsar una major activitat saludable i econòmica i teixir un model econòmic ‘lligat a una visió àmplia del concepte saludable, que regeneri i transformi el sistema productiu’. Segons el consistori, això es faria potenciant Gallecs com a punt de la xarxa europea d”slow food’ i com ‘un espai de producció i investigació alimentària ecològica de la Mediterrània’. A més, es parla de constituir a la zona un clúster de producció i investigació d’activitats econòmiques mediambientals i de ciències de la vida.

Pel que fa a l’objectiu d’una ciutat més cívica i educadora, les conclusions preveuen assolir un model de ciutat adreçat a la convivència i ‘més responsable mediambientalment, amb un alt sentiment de pertinença’.

Quan al territori del Baix Vallès, el projecte pretén potenciar-lo ‘com un territori de referència sanitària i sociosanitària’ i facilitar nous espais i oportunitats de lleure i de comerç, entre d’altres.

Finalment, també es preveu renovar l’espai urbà de la ciutat a través de ‘completar les infraestructures viàries i ferroviàries previstes al territori per situar-nos com un important nus de comunicacions’ i impulsar noves àrees de dinamització econòmica a la ciutat aprofitant el nou barri el Calderí, els polígons industrials i l’entorn de les dues estacions de tren que hi ha a la ciutat.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs (PSC), ha explicat que el moment en el qual s’ha elaborat aquest Pla és molt diferent a quan es va fer el primer Pla Estratègic, sobretot per ‘un context de crisi econòmica que podria comportar una visió de poc optimisme’.

El pla estratègic de Mollet ha comptat amb la participació de 1.850 persones i 400 entitats entre experts, estudiants i representants de diversos sectors socials.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 129 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't