Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Montmeló comença la reforma de l’antiga estació com a espai per a joves

L’Ajuntament de Montmeló ha iniciat els treballs per adequar l’antiga estació de tren del passeig Miquel Biada com un nou equipament per als joves del municipi.

  • El 9 Nou
  • 29/05/2014 | 7:00
  • 0

Els treballs han començat amb la retirada del mobiliari, la neteja –hi havia un gran nombre de nius de coloms a l’interior–, els primers enderrocs i la restauració dels tancaments de fusta que s’estan decapant i, després, es pintaran. S’actua a través d’un pla d’ocupació.

L’objectiu és que el nou equipament obri portes durant la tardor. Acollirà el punt d’informació juvenil, que ara està a la Torreta, i que se situarà a la planta baixa, on també hi haurà una sala per a ordinadors, una sala polivalent (divisible en dos espais), magatzem i una zona de serveis. Al primer pis, se situarà un bar i hi haurà tres espais més polivalents que es podran fer servir per a tallers, cursos o xerrades. La terrassa també s’adequarà perquè sigui utilitzable per a activitats. A la planta baixa, però amb un accés independent des del carrer, se situarà un buc d’assaig per a grups de música.

L’Ajuntament preveu conservar els elements distintius del vestíbul de l’estació amb les parets i els arrimadors de ceràmica. També el taulell de la taquilla que servirà per a l’atenció del punt d’informació juvenil. Tampoc es canviarà l’escala interior amb baranes de ferro forjat i passamans de fusta. La façana es restaurarà completament. L’espai entre la façana i el mur del túnel quedarà com un pati interior.

El projecte preveu la construcció d’un ascensor exterior que se situarà a la zona on hi ha l’edifici amb els lavabos de l’antiga estació, que s’haurà d’enderrocar. Aquest elevador connectarà les diverses plantes de l’edifici, d’uns 400 metres quadrats més la terrassa, i també permetrà en un futur accedir al passeig que s’urbanitzarà damunt la llosa del túnel. Quan aquests treballs s’executin, es farà un accés directe al primer pis de l’antiga estació des del nou passeig. La proposta preveu crear una gran plaça davant de l’antiga estació i un altre espai amb graderies a la part del darrere, a l’actual passeig Miquel Biada. Aquest carrer quedarà com un espai per a vianants on només hi podran accedir els vehicles dels veïns que tenen garatges en aquesta zona. Per guanyar espai, també es retiraran les antigues tanques d’obra al voltant de l’estació.

En paral·lel a les obres, l’Ajuntament ha posat en marxa un procés de debat amb les entitats juvenils per fixar com s’ha de fer la gestió d’aquest equipament i del bar, quines activitats s’hi faran o el nom. En les dues trobades que s’han fet fins ara, ja han sortit diverses propostes d’usos per als espais. “Volem que la iniciativa sigui compartida i que els joves s’impliquin en les activitats que s’organitzen, que no sigui només una decisió de l’Ajuntament”, explica Jonatan Martínez, regidor de Joventut. També destaca la polivalència dels espais. “Totes les sales tindran aigüeres, endolls, Wi-Fi… per possibilitar que s’hi faci qualsevol tipus d’activitat”.

L’espai tindrà un sistema d’accés automatitzat i regulat amb targetes identificadores que permetran accedir-hi a les hores que es predeterminin.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.