Nou municipis del Baix Vallès acorden mancomunar-se per oferir serveis conjunts

L’actual situació de crisis econòmica ha portat nou ajuntaments de la zona del Baix Vallès a sumar esforços i treballar conjuntament per oferir serveis de qualitat a la ciutadans i reduir la despesa. Aquest acord s’ha escenificat aquest dilluns a l’Ajuntament de la Llagosta.


El 9 Nou
07/03/2011

A més de la Llagosta, en formen part Mollet del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Parets del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Montmeló, Montornès del Vallès, Martorelles i Santa Maria de Martorelles han signat un conveni marc de col·laboració.

La iniciativa parteix dels plans estratègics que diverses d’aquestes localitats estan elaborant i que obren la porta a establir sinèrgies i compartit determinats serveis. Alguns dels principals camps en què es vol aconseguir una gestió conjunta seran el de l’habitatge, el medi ambient, les infraestructures, la salut pública, l’educació, la mobilitat, la comunicació, el coneixement, la salut, la cultura o els serveis socials.

‘El que volem és garantir que els serveis que estem prestant als nostres ciutadans és bo’, ha explicat l’alcalde de La Llagosta, Antonio Rísquez, que ha indicat que l’acord permetrà ‘multiplicar l’eficiència’ i planificar el futur de manera conjunta: ‘Volem que el marc de referència sigui la suma de tot aquest territori’, ha assegurat. Rísquez que ha advertit que aquest conveni no donarà lloc a una nova administració o noves delimitacions geogràfiques: ‘Són només actuacions davant projectes conjunts que anirem definint a partir d’ara’, afirma.

En aquest sentit s’ha expressat l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, que ha remarcat que no es tracta ‘d’un invent sinó d’una realitat social i territorial que en el segle XIX ja feia referència a aquest àmbit territorial del Baix Vallès’. Monràs ha recordat que tots aquests municipis són ‘veïns’ i ha dit que l’objectiu es treballar plegats en benefici dels serveis que han de rebre els habitants: ‘Estem davant un repte que ens farà ser més competitius’, assenyala.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Antonio Egea, ha indicat que l’actual context econòmic requereix d’una actuació conjunta i una ‘gestió compartida’ per forçar les capacitats de desenvolupament de cada un d’aquests municipis: ‘Tenim la voluntat d’afrontar el present i el futur amb una visió més amplia i dirigida a les persones’, ha explicat Egea que s’ha mostrat convençut que aquesta aposta ‘permetrà donar una resposta global a les necessitats i inquietuds de totes les persones que viuen al Baix Vallès’.

Joan Seguer, alcalde de Parets, ha explicat que la primera actuació que els alcaldes promouran serà la presentació d’un informe sobre la situació econòmica a la zona que es farà públic la propera setmana en aquesta ciutat i que servirà per dibuixar respostes conjuntes als problemes d’ocupació que existeixen.

El Baix Vallès és la zona urbana existent entre el Vallès Oriental i l’Occidental que compta amb prop de 150.000 habitants i dóna continuació a Barcelona a través del corredor del Mediterrani. Aquestes poblacions comparteixen una evolució urbana i activitat econòmica històrica així com una sensibilitat comuna per la recuperació de l’espai rural de Gallecs, el riu Besòs o la serralada de Marina entre d’altres.

Aquest acord és el resultat de diverses experiències prèvies que s’han desenvolupat entre aquests municipis i que han permès posar en marxa un servei de taxi conjunt, diverses línies d’autobús interurbanes, promoure els consorcis de Gallecs i el de la Televisió Digital Terrestre, així com el Govern Territorial de Salut.

Per la seva banda els municipis de Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles van constituir fa un parell d’anys la Mancomunitat de Galzeran, un organisme per promoure activitats i prestar serveis públics conjunts en les matèries on la gestió dels quals és més eficient a escala mancomunada.

LA PREGUNTA

Qui és favorit a les eleccions presidencials dels EUA?

En aquesta enquesta han votat 565 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't