Parets tindrà una línia més de primer d’ESO per l’increment de demanda

L’institut Torre de Malla, de Parets, tindrà el curs vinent tres grups de primer d’ESO en lloc dels dos que s’havien previst inicialment, segons han confirmat fonts municipals a EL 9 NOU.


El 9 Nou
24/04/2014

D’aquesta manera, es podrà assumir la demanda de places que hi ha hagut: 145 peticions pels 129 llocs disponibles al conjunt del municipi (vegeu gràfic adjunt amb les dades recollides per EL 9 NOU a través dels instituts i els ajuntaments de la comarca).

La tercera línia al Torre de Malla permetrà donar plaça a les 82 preinscripcions que ha rebut l’institut. En els altres tres centres (el segon institut públic i les concertades Acesco i Nostra Senyora de Montserrat) les peticions de places han estat inferiors a l’oferta existent. Al conjunt del Vallès Oriental, s’han registrat 3.519 preinscripcions a primer d’ESO (no inclou els alumnes que fan sisè i seguiran al mateix centre públic i concertat) per un total de 3.579 places disponibles.

A Cardedeu, l’Ajuntament també espera poder incrementar amb una línia l’oferta de places. Tot i que encara no la tenen confirmada, se situaria a l’institut Pla Marcell, ha explicat l’alcaldessa Calamanda Vila. Aquest centre ha rebut un total de 106 preinscripcions i oferia, només, 60 places. Per tant, tot i ampliar fins a 90 places, alguns dels estudiants s’hauran de repartir entre els instituts Manuel Raspall i El Suí, on han quedat vacants. Segons Vila, s’ha registrat una trentena més de preinscripcions que el curs passat. “Tenim molt bons instituts i hi ha gent d’altres pobles com Llinars, Sant Pere i Sant Antoni que vol venir aquí”, valora l’alcaldessa Vila.

Amb les dades de preinscripcions, hi ha altres pobles que també estan pendents de la possibilitat de crear un nou grup de primer d’ESO. Passa a l’institut Ronçana, a Santa Eulàlia, i a l’institut de Vilanova. A la Garriga, l’Ajuntament creu que es podrà assumir la demanda de places per al primer curs de Secundària amb les línies previstes tenint en compte que caldrà veure quin acaba essent el volum de repetidors i si entre els alumnes que han demanat plaça n’hi ha d’altres poblacions fora de la Garriga i Figaró.
A Mollet, s’han demanat 14 places més de les que s’oferien. Amb tot, l’Ajuntament alerta que els centres fan una previsió a l’alça del nombre d’alumnes repetidors. Això fa que les places que s’ofereixen inicialment sempre siguin inferiors a l’oferta definitiva, que s’acaba fixant al setembre després dels exàmens de recuperació. A més, recorden, “pot passar que hi hagi alumnat d’altres poblacions del voltant que es preinscriguin a un centre de Mollet”. Als municipis on la demanda supera lleugerament l’oferta (l’Ametlla, Bigues i Riells, Montmeló, Sant Fost i Sant Pere) el major nombre de peticions es pot resoldre amb augments de ràtio ja previstos per Ensenyament.

A Granollers, la demanda ha casat amb l’oferta. “S’ajusta bastant”, valora la regidora d’Educació, Pietat Sanjuán. Amb tot, ja s’havia previst la creació d’un grup complementari –el quart– a l’institut Cumella perquè es va preveure un increment de les peticions de places. L’Ajuntament estima que, en els propers anys, les peticions de places a Secundària vagin en augment. Per això, es treballa amb el Departament d’Ensenyament per poder generar una oferta a la zona de ponent de la ciutat –barris de Can Gili i Congost– a partir de la fusió de les escoles Fàtima i Pau Vila. La Diputació està fent un estudi per conèixer la projecció de la població escolar a la ciutat en els propers anys i, a partir d’aquí, dissenyar l’oferta.

A la majoria de poblacions, les peticions de places de primer d’ESO han quedat per sota de la xifra que s’oferia. Canovelles (amb 24 vacants) i Sant Celoni (amb 23) són els municipis on n’han sobrat més. Per darrere queden Castellterçol i Sant Feliu de Codines (19), Lliçà d’Amunt, Santa Maria de Palautordera i Montornès (17) o les Franqueses (16).

LA PREGUNTA

Qui és favorit a les eleccions presidencials dels EUA?

En aquesta enquesta han votat 515 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't