Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Pastas Gallo pren el 25% del fabricant de pasta líder de la República Txeca

Pastas Gallo guanyarà posicions al centre d’Europa amb la compra del 25% l’empresa líder del sector de pasta a la República Txeca, Europasta. Compartida amb la firma portugesa Cerealis i directius de la mateixa Europasta, és la primera presa de participació directa de Gallo en una firma estrangera.

  • El 9 Nou
  • 11/06/2010 | 16:35

Pastas Gallo ha concretat recentment la primera operació amb participació directa a l’estranger. La companyia que controla la família Espona ha adquirit el 25% d’Europasta, l’empresa líder en l’elaboració de pasta a la República Txeca, en una operació conjunta amb la portuguesa Cerealis i directius de la mateixa companyia txeca.

“L’operació forma part del pla d’expansió internacional de la companyia cap a nous mercats emergents del centre d’Europa”, s’ha limitat a assenyalar la firma catalana. L’operació “confirma la voluntat de Gallo de continuar liderant el mercat amb una estratègia comuna i apuntant cap a la seva internacionalització”, afegeix la companyia. Per a Gallo, la presa de posicions en aquell mercat és una oportunitat, perquè al centre d’Europa “encara no s’ha popularitzat el consum de pasta de blat dur, tal com es fa a Espanya des que Gallo la va introduir als anys 50”, assenyala un comunicat de l’empresa.

Europasta va facturar l’any passat 45 milions d’euros i comercialitza les marques Adriana, Zatkovy, Rosicke i Idéal al seu país i en altres de l’àmbit del centre d’Europa. Gallo, per la seva banda, mantindrà les seves marques en el mercat estatal, i en altres en què opera des de les plantes de Granollers, Esparreguera (el Baix Llobregat) i el Carpio (Còrdova).
Segons Gallo, l’acord permetrà a l’empresa “aportar la seva experiència en el sector i la seva adaptació a les noves modes i tendències importades des d’Europa”. També “podrà expandir la seva marca a altres països de la Unió Europea i diversificar i ampliar la seva gamma”.

Gallo lidera el mercat de pasta seca a l’Estat i també ocupa posicions capdavanteres en pasta fresca i pasta refrigerada. Tots tres articles formen part de la producció que el grup fa a la planta de Granollers. A Esparreguera elabora salses i al Carpio, planta que celebra el 50è aniversari aquest any, també s’hi fa pasta seca.
L’exportació del grup suposa un 12% de la facturació, que l’any passat va situar-se en 215 milions d’euros. La plantilla global del grup és de 400 treballadors.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.