Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Pimec col·labora en la reinserció laboral de malalts de càncer

Pimec Vallès Oriental i la Federació Catalana d’Entitats contra el càncer col·laboraran en el projecte ‘Càncer a la feina”. La iniciativa vol donar suport a empresaris, treballadors i autònoms quan hagin d’actuar en cas que hi hagi una persona diagnosticada de càncer a l’empresa.

El Vallès Oriental disposa des d’aquest dijous d’una eina pionera en el suport a les persones diagnosticades de càncer. La patronal Pimec Vallès Oriental i la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) han firmat un conveni de col·laboració per assenyalar els mecanismes d’actuació quan al membre d’alguna organització empresarial se li diagnostica la companyia.

L’acord, que té el suport de sectors de l’administració, sindical i empresarial de la comarca persegueix el doble objectiu de millorar la reinserció laboral dels treballadors amb càncer un cop superat el tractament i col·laborar en la reducció de l’estigma associat al càncer i els prejudicis de la reinserció laboral.

El conveni preveu que la FECEC aporti una tècnica social que assessorà les empreses sobre el càncer i les opcions d’integració laboral després de la malaltia. Pimec, per la seva banda farà accions de prospecció per localitzar empreses interessades a participar i a finançar les actuacions que formen part del programa. Aquest dijous, ja s’ha presentat una primera empresa que s’ha implicat amb la iniciativa, de la qual Pimec Vallès Oriental és pionera. És Industrias Tapla, de Lliçà de Vall. Les empreses col·laboradores rebran un segell distintiu com a “onconempresa”.