Piscines més cares per als no residents

Les Franqueses no és l’únic municipi de la comarca que diferencia el preu de l’abonament de la piscina d’estiu entre les persones residents a la població i les que no ho són.


El 9 Nou
14/08/2016

Tal com va explicar EL 9 NOU fa un parell de setmanes, aquesta mesura, que l’Ajuntament de les Franqueses ha introduït aquest any, té com a objectiu evitar aglomeracions que, en alguns casos, han obligat a tancar les portes de la piscina de manera puntual. Altres municipis que també apliquen una bonificació als empadronats són Figaró, l’Ametlla o Parets, entre d’altres.

A Figaró les persones residents de 16 a 64 anys tenen una bonificació del 25%, mentre que els majors de 65 anys tenen un descompte del 50%. “És una mesura que vam decidir tot el ple, per bonificar la gent del poble. L’any passat vam tenir massificació de gent en moments puntuals”, diu el regidor d’Esports, Jordi Entrena. Ell mateix reconeix que enguany la gent de fora ha disminuït força i que va ser l’onada de calor de l’any passat el que va provocar que la piscina municipal s’omplís. La diferència, però, únicament es produeix en els abonaments de temporada, ja que en les entrades puntuals el preu és el mateix per a tothom.

Un altre cas similar és el de les piscines municipals de l’Ametlla del Vallès, que des de l’any 2012 apliquen una diferenciació de preu entre els residents al municipi i els de fora. “Les piscines tenen uns aforaments, molts dies ens trobàvem que havíem de tancar l’entrada, el preu de l’abonament estava bé, venien d’altres pobles i el compraven”, explica la regidora d’Esports, Roser Ametller. A l’Ametlla, els abonaments de temporada per a adults valen 30 euros per als empadronats, mentre que per als no residents tenen un preu de 75 euros. Una cosa similar passa amb els abonaments per a infants: els empadronats paguen 20 euros i els d’altres pobles, 50 euros. D’aquestes dues classes d’abonaments infantils i adults se n’han venut més de 800 als empadronats, mentre que els no empadronats n’han comprat 10. “La diferència és per afavorir i tenir una deferència amb els veïns de l’Ametlla, que paguen impostos tot l’any”, assenyala Ametller. Prop del 90% de les entrades diàries a la piscina ho fan amb l’abonament de temporada. En aquest sentit, l’entrada puntual, igual que a Figaró, té el mateix preu per a tothom.

LA PISCINA DE LA ROCA, TANCADA PUNTUALMENT

De cara a la temporada vinent, la Roca del Vallès es plantejarà estudiar la política de preus de les dues piscines d’estiu del municipi. Fa un parell de setmanes, la piscina del Centre Esportiu Municipal va haver de tancar la porta d’entrada en un moment puntual perquè va arribar a la màxima capacitat. Un fet similar va passar a la piscina de Santa Agnès. “L’entrada de dia o de migdia no es pot preveure. Per això de cara a l’any vinent hem d’estudiar i valorar totes les opcions. De moment no hem valorat pujar els preus per als no residents”, deia l’alcalde, Albert Gil.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 334 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't