Policia 2.0

El cap de la Policia Municipal de Mollet, Jaume González, impulsa l’ús de les xarxes socials en cossos policials locals a través de l’Associació de Caps i Comandaments de Policies Locals de Catalunya (ACCPOLC).

El 9 Nou
04/12/2011

En aquesta entitat, Gonzàlez s’encarrega de feines relacionades amb el desenvolupament tecnològic i xarxes socials. González considera que l’ús de Twitter, Facebook o Youtube pot ser una via per acostar-se a la gent des dels cossos policials. “Si tu no parles, algú ho farà per tu. Val més ser-hi i gestionar-ho. Si hi ha 12 milions de persones a l’Estat que fan servir les xarxes socials no en podem quedar fora. Entrar costa poc i quedar-se fora pot sortir molt car”, assegura.

En les properes setmanes, González en representació de l’ACCPOLC començarà una sèrie de xerrades amb les policies d’arreu de Catalunya per plantejar l’ús de les xarxes socials. La primera es farà a Girona l’1 de desembre i també n’hi ha de previstes al Vallès Oriental. Les xarxes socials ja s’apliquen en algunes policies europees, com ara la de Londres.

González destaca el paper que pot tenir Twitter. “És una eina brutal que molta gent porta a sobre amb el mòbil i que et pot oferir geolocalització”, comenta. La policia la pot fer servir per informar els ciutadans. “Podem explicar que estem en un determinat barri i posar-nos a disposició de la gent si té consultes o dubtes”, diu. Però també per rebre informació. “Pot ajudar a saber on hi ha vehicles abandonats o espais de la via pública en mal estat”, explica González, que defensa que quan es fa el pas de ser-hi “hi ha d’haver un compromís perquè no es pot fer un pas endarrere”. “Cal assegurar que hi haurà un manteniment perquè si no la sensació a l’usuari és pitjor”. El cap de la policia de Mollet ja va crear amb un company dels Mossos una xarxa social dirigida a policies (www.policies20.es). Ja en formen part unes 900 persones de diversos cossos policials de l’Estat i d’altres països.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 859 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't