Prop de la meitat dels semàfors per a invidents a Granollers no funcionen

Dels 18 semàfors amb dispositius sonors per a invidents que tenia Granollers gràcies a un conveni entre L’ONCE i l’Ajuntament, a hores d’ara en funcionen la meitat, aproximadament. El PP ha demanat a l’Ajuntament mesures ràpides per millorar la seguretat de les persones cegues.

El 9 Nou
13/12/2010

Dels 18 semàfors sonors per a invidents que es van implantar a Granollers a partir d’un conveni amb l’ONCE signat fa 15 anys, en funciona poc més de la meitat segons admet l’Ajuntament. El regidor del PP Fermí Gutiérrez se’n va fer ressò en el darrer ple, arran de la recollida de més de mig miler de signatures per part d’un afiliat de l’ONCE que, a títol personal, demana l’augment de semàfors sonors a la ciutat.

El govern municipal ha remarcat que fa temps que està en negociacions amb l’ONCE, però el PP demana solucions a curt termini. “Una cosa és que negociïn amb l’ONCE, cosa que pot durar temps. I una altra és que, com a Ajuntament, han de donar resposta a les més de 500 signatures que s’han recollit. Els invidents són ciutadans que també paguen els seus impostos”.
El regidor de Seguretat Ciutadana de Granollers, Juan Manuel Segovia assegura, per la seva banda, que les negociacions amb l’ONCE són essencials per marcar prioritats i arribar a acords. El conveni que l’entitat i l’Ajuntament van signar fa 15 anys recollia que cada part assumia el 50% del cost dels semàfors sonors. “Ara, però, les condicions del conveni han canviat. I en un pressupost de contenció com el que tenim, això és un handicap”, explica Segovia. Per al regidor, el primer pas seria arreglar els semàfors sonors avariats, però també s’estudia canviar de lloc els que estan operatius. “Ara intentem que l’ONCE marqui tres o quatre itineraris essencials”, apunta Segovia, que demana als afectats que avisin l’administració de les avaries. “Si no, és difícil que n’estiguem al corrent”.

Segons l’Ajuntament, al voltant de la meitat de semàfors amb dispositius sonors funcionen, segons un control de principis d’any. Es tracta dels situats a les cruïlles entre l’estació d’autobusos i l’avinguda del Parc, l’avinguda de Sant Esteve i Josep Umbert, l’avinguda Sant Esteve i carrer Foment, l’avinguda Sant Esteve i carrer Indústria i Lluís Companys amb Camp de les Moreres. En canvi, no funcionen els dispositius de la cruïlla del carrer Girona amb Vinyamata. A més, la ciutat ja no compta amb els semàfors sonors que hi havia davant de la Fonda Europa i les cruïlles de la plaça de la Corona, suprimits arran de la conversió a zona de vianants de la carretera.

L’ONCE de Granollers disposa d’una llista de cruïlles on creu prioritària la presència de semàfors sonors (vegeu quadre adjunt). “Nosaltres volem que a mesura que es facin reformes a la ciutat es posin més semàfors”, diu el director de l’entitat a Granollers, Antonio Ruiz, que es desmarca de la recollida de signatures impulsada per un dels seus afiliats. Ruiz aposta per la via de negociació amb l’Ajuntament, del qual destaca “la bona predisposició” al diàleg, malgrat que no hi ha cap data marcada per a aplicar millores.

Actualment, a Granollers hi ha 72 persones amb diferents graus de discapacitat visual afiliades a l’ONCE, i unes 300 persones de diferents municipis de la comarca que depenen d’aquesta seu.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 59 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't