Salut nega la necessitat d’urgències de pediatria a l’hospital de Sant Celoni

El Departament de Salut de la Generalitat no considera necessària la creació d’un servei d’urgències pediàtriques a l’Hospital de Sant Celoni.

El 9 Nou
14/02/2016

En un comunicat, Salut diu que “el volum i la complexitat de l’activitat pediàtrica urgent que es genera al Baix Montseny, unit amb la proximitat d’un servei complet de pediatria a Granollers, no justifiquen les urgències pediàtriques”. En el mateix document, el Departament considera que el Baix Montseny disposa d’atenció pediàtrica al CAP en horari diürn, “tant de manera programada com espontània”. Ho diu en resposta a la petició que ha fet un grup de mares que s’han constituït en plataforma i han recollit firmes per reclamar aquest servei i no haver de desplaçar-se fins a l’Hospital de Granollers.

El Departament de Salut recorda que “tots els dispositius d’atenció urgent i continuada estan en condicions d’atendre en primera instància una urgència pediàtrica, derivant-la al centre adequat per a la seva resolució quan sigui necessari”, i recorda que els criteris del Departament per incloure o no un nou servei de pediatria i d’hospitalització pediàtrica en un hospital es basen en l’adaptació a les característiques de cada territori “en termes demogràfics, epidemiològics, de distribució de recursos professionals o d’equipament, de distància i temps d’accés o de capacitat de resolució, entre d’altres”.

L’Hospital de Sant Celoni dóna servei a 12 municipis, una àrea on hi ha gairebé 10.000 infants menors de 14 anys. Tal com avançava el periòdic EL 9 NOU en l’edició de divendres passat, l’Hospital de Granollers va atendre, l’any 2015, un total de 2.332 urgències pediàtriques provinents dels municipis del Baix Montseny que depenen de l’Hospital de Sant Celoni.

RECLAMACIONS ARREU DEL BAIX MONTSENY

El col·lectiu Mares Baix Montseny continua amb la reclamació i el cap de setmana passat va iniciar una recollida de signatures, després de l’èxit obtingut a través de la plataforma en línia Change.org, on han aconseguit més de 2.500 suports en pocs dies. Durant la ballada de gitanes de diumenge a Sant Celoni, van aprofitar la presència de la consellera de Governació, Neus Munté, per lliurar-li una carta de reclamació del servei. “Tenim la sensació que estem tocant les tecles adequades. Tot plegat està tenint una bona acollida, per part de la gent i dels grups municipals”, explica una de les mares. Les mares també han rebut el suport de representants dels grups municipals i esperen presentar una moció al proper ple de l’Ajuntament. També treballen per estendre aquesta reclamació a la resta de municipis del Baix Montseny per tal que també s’incloguin mocions als plens. Aquesta setmana s’han reunit amb representants de l’Ajuntament de Riells i Viabrea (la Selva), un municipi que no forma part de l’àrea d’influència oficial de l’hospital de Sant Celoni, però que “per proximitat vénen a Sant Celoni”, diu una de les mares.

El col·lectiu s’ha reunit amb membres del govern municipal de Sant Celoni, els quals es van comprometre a contactar amb el Departament de Salut i a treballar conjuntament en aquesta reivindicació. Dimecres es van reunir amb el diputat del PSC al Parlament Jordi Terrades, que les va animar a presentar les firmes obtingudes al Parlament i es va comprometre a presentar una proposta de resolució i a parlar amb el conseller de Salut, Antoni Comín.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 74 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't