Sant Celoni aposta per reforçar la vessant social de la policia amb un educador i agents cívics

El govern de Sant Celoni vol potenciar el paper assistencial de la Policia Local cap al ciutadà reforçant el cos amb un educador social i un equip de dos o tres agents cívics. També amb la incorporació de personal administratiu.

El 9 Nou
11/03/2014

Aquests aspectes queden recollits al Pla Director del servei de la Policia Local que el PSC ja va presentar a la resta de grups municipals i al qual ha tingut accés EL 9 NOU. La definició del model policial està sobre la taula després dels problemes que arrossega el cos i que van esclatar al setembre quan uns policies van denunciar el presumpte consum continuat d’alcohol per part d’efectius de servei. Els canvis també inclouen la contractació d’un nou cap que serà Albert Brunet, fins ara inspector de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols. Està previst que s’incorpori durant els primers dies d’abril.

La proposta de Pla Director palesa que “actualment hi ha una necessitat clara de facilitar vies de comunicació i de promoure una estreta relació policia-ciutadania per tal de millorar la seguretat pública”. Per fer-ho, es diu que és important el paper de la policia de proximitat que ja es va posar en marxa fa uns mesos. “La funció principal és donar una atenció selectiva a les problemàtiques socials concretes i mediació, personalitzant l’atenció al ciutadà” que, s’afegeix, “és primordial que en primera instància pugui anar a càrrec de personal administratiu”.

Per fer més efectiva la tasca dels agents de proximitat, el pla presentat posa sobre la taula la intervenció d’un educador social i la creació d’un equip d’agents cívics que, per les dimensions del municipi, es creu que hauria d’estar format per dues o tres persones. També es recorda que els agents de proximitat han d’estar “integrats a la comunitat”, hauran de conèixer els entorns on es mouen i estar en “contacte permanent i directe amb els ciutadans”. Sense deixar de banda la seguretat ciutadana, “la resolució de conflictes particulars esdevé la tasca fonamental per a qualsevol agent de l’equip”. Per això, es recorda que és molt important “la consulta sistemàtica de la comunitat i de les seves associacions (de veïns, comerciants o establiments). L’avaluació dels resultats no s’ha de fer a partir de detencions, denúncies interposades o identificacions fetes sinó a partir del “nombre de problemes detectats i resolts per si mateixos o amb l’ajut d’altres mitjans de l’administració” amb qui també cal un contacte constant.

El document també parla del treball dels agents. Proposa organitzar-los a partir de petits grups formats per entre cinc i deus policies “liderats per un comandament formal i amb gran autonomia i participació”. Aquest responsable ha de tenir “un paper tècnic” més que no pas “supervisor o fiscalitzador de la tasca” i “ha de saber conduir els agents del seu equip cap a la consecució d’uns objectius”. Del cap de la policia es diu que haurà de “tenir capacitat d’estimular i motivar els policies”, permetre la seva “participació activa” i haurà d’estar “sempre en disposició d’escolar i col·laborar, fent un vertader treball en equip que ha de revertir en benefici de la societat”.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 859 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't