Solidaritat pedagògica

Set joves de Castellterçol, de tercer i quart d’ESO de l’institut escola Ramona Calvet i Picas, gestionen el banc d’aliments del poble i la recollida de roba a domicili amb finalitats solidàries.

El 9 Nou
26/04/2014

Es tracta d’un projecte on hi ha implicats l’institut, els Serveis Socials dels ajuntaments de Castellterçol, Castellcir, Sant Quirze Safaja, Granera, el Consell Comarcal, el Consorci del Moianès, Càritas, Humana i l’AMPA del mateix institut.

Els joves, entre 14 i 16 anys, pertanyen a l’Aula Oberta, un espai de col·laboració comunitària on s’emmarca aquest projecte solidari anomenat Aprenentatge Servei (APS). Presenten dificultats generalitzades d’aprenentatge i poca motivació pels estudis però mostren interès a superar l’etapa de l’ESO. Gràcies al projecte, un dia a la setmana fan una activitat que els permet millorar l’autoestima i interactuen amb el seu entorn. “El treball dels nois i noies en benefici de la comunitat és una dinàmica essencial per a la seva formació personal i ciutadana”, diu l’educadora social Núria González, del Consell Comarcal. “És un mètode pedagògic que, tot servint la comunitat, fa que els nois i noies adquireixin coneixements, competències i valors. En el fons, és crear un espai on es donin sovint situacions d’èxit i de reconeixement positiu”.

Els sis nois i la noia (l’Àlex, el Gurkeerat, el Franco, l’Alícia, el Dídac, el Jaume i el Marc) esperen que arribi el dijous perquè és el dia en què es dediquen a aquesta activitat. Són responsables de la gestió del banc d’aliments de l’Ajuntament de Castellterçol i Càritas; fan l’inventari, preparen les cistelles d’aliments, recullen les donacions de les empreses, les comandes de les botigues i revisen les caducitats dels aliments. També recullen la roba usada a domicili per la seva posterior classificació. La van a recollir en una ruta que fan en bicicleta.

El director de l’institut, Juli Mas, diu que els nois aprenen a millorar la seva relació amb altres joves i amb la comunitat, milloren les seves habilitats socials i assumeixen hàbits de puntualitat, higiene, correcció de tracte o educació en un àmbit no acadèmic. “Estic orgullosa del projecte”, ha dit l’alcaldessa, Maria Carme Tantiñà.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 113 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't