Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Suspès el procés sancionador per l’accident mortal a Aguilar y Salas a l’espera de la resolució judicial

La Direcció General de Relacions Laboral i Qualitat en el treball ha comunicat aquest dimarts a l’empresa Aguilar y Salas que ha suspès el procediment sancionador que els havia obert amb relació a l’accident laboral del setembre de l’any passat.

  • El 9 Nou
  • 04/06/2014 | 7:00
  • 0

La suspensió està condicionada a la resolució del procés judicial obert als jutjats de Granollers per aquest mateix cas, que se continua investigant. La decisió, que està signada amb data de dimecres de la setmana passada, aclareix que la suspensió és fins que “per part de l’autoritat judicial s’acrediti l’existència de sentència ferma o d’una resolució que posi fi al procediment”, es recull a la carta, a la qual ha tingut accés EL 9 NOU.

Aguilar y Salas ha rebut la notificació dies després que el sindicat CCOO anunciés en un comunicat que Inspecció de Treball havia iniciat el procés per sancionar aquesta empresa de les Franqueses en relació amb l’accident, en què van morir tres treballadors. El sindicat assegurava que el pla d’avaluació de riscos de l’empresa no tenia en compte els perills derivats de treballs que es fan a l’interior dels grans equips d’acer o d’altres materials que es fabriquen a la planta que Aguilar y Salas té al polígon industrial del Pla de Llerona.

Fonts de l’empresa, neguen aquest extrem i recorden que tenien una valoració de riscos actualitzada: s’havia acabat només cinc mesos abans de l’accident. També que aquesta no va determinar cap perill ni cap deficiència en els procediments d’actuació.

L’empresa, a més, recorda que aquest procés es va fer d’acord amb els representants de la plantilla al comitè d’empresa i el pla de seguretat.

L’accident va passar a l’interior d’un tanc de 130 metres cúbics de capacitat, que estava en procés de revisió abans de ser lliurat i on van entrar tres operaris. Va ser 48 hores abans per fer-hi les darreres tasques de neteja posteriors a la inspecció per part dels tècnics d’Aguilar y Salas i de l’empresa que n’havia encarregat la construcció. En aquests dos dies, uns ventiladors van introduir aire a l’interior, segons l’empresa.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.