Tagamanent fa canvis urbanístics per donar sortida a les naus vinculades al sector de la pedra

L’Ajuntament de Tagamanent està impulsant canvis urbanístics als sectors industrials que ocupaven les antigues empreses Pedres i Marbres Vila i Leiro per poder ampliar els usos permesos en aquests sectors.

El 9 Nou
22/06/2015

Els canvis també volen facilitar-hi la continuïtat d’una activitat econòmica després del tancament d’aquestes activitat vinculades a la construcció i a l’extracció de la pedra al municipi

“L’objectiu és facilitar l’opció que puguin venir noves empreses i mantenir l’activitat econòmica”, afirma l’alcalde, Ignasi Martínez (Assemblea de Tagamanent). Totes dues finques estan situades al peu de la C-17, a la banda de ponent de la carretera.

El procés més avançat és el dels terrenys que ocupava Pedres i Marbres Vila, al sector del Camp dels Avellaners, on l’Ajuntament fa un parell d’anys que hi treballa d’acord amb el Departament de Territori i Sostenibilitat. La modificació urbanística ja està tramitada i aprovada per la Generalitat i, en aquests moments, està en exposició pública el projecte de reparcel·lació i urbanització del sector. L’Ajuntament calcula que tot el procés haurà acabat en un mes. Amb el canvi, la finca tindrà “molts més usos permesos”, diu Martínez. Serà després d’executar els treballs d’urbanització que permetran destinar les naus per determinades activitats industrials, de restauració, usos recreatius, oficines i serveis, terciari, magatzem i també comercial segons el compliment de la legislació específica de la Generalitat que regula la implantació d’aquestes activitats. “Tagamanent hi guanya no tenint allà unes fàbriques abandonades”, diu.

En el cas dels terrenys de l’empresa Leiro, tot just s’estan fent els primers passos amb la petició d’estudi a la Comissió Territorial d’Urbanisme. “Està molt al principi. Estem a l’espera de veure les possibilitats urbanístiques que ens apunten per a aquest sector”, explica Martínez. Segons l’alcalde, hi ha empreses que han mostrat a la família Leiro el seu interès per les naus. “Però ara està condicionat per les llicències d’activitats que tenien concedides i que estan lligades al sector de la pedra”, comenta Martínez.

La proximitat de la C-17, però també del riu Congost o de la línia de tren de Vic, fa que tota la tramitació urbanística hagi de tenir en compte els requeriments fets per diversos organismes com Carreteres, l’Agència Catalana de l’Aigua o l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries. En el cas del Camp dels Avellaners, Martínez recorda que han estat “dos anys de tràmits” en un procés complex per a un ajuntament petit com Tagamanent.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 69 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't