Un segle i mig de joieria a Granollers

Els 144 anys d’història de la joieria Tomàs Colomer de Granollers s’han recollit en un petit museu instal·lat al primer pis de l’establiment del carrer Anselm Clavé, amb l’objectiu de recordar la seva trajectòria i, al mateix temps, alguns canvis soferts a la ciutat.

El 9 Nou
20/03/2014

La inauguració es va fer divendres a la tarda després de la presentació oficial de la campanya solidària “La teva joia farà escola”, portada a terme conjuntament amb la Fundació Proide per aconseguir llibres de text per als infants de Togo (Àfrica).

“Inaugurem el museu Tomàs Colomer amb l’objectiu d’oferir un espai on contemplar com Granollers i la nostra joieria han evolucionat conjuntament”, va explicar Asun Beya, besnéta del fundador i executiva de l’empresa, que també compta amb joieries al Portal de l’Àngel i a Consell de Cent cantonada amb passeig de Gràcia, a Barcelona.

L’exposició està formada per diverses fotografies que mostren el pas del temps i les diferents façanes de l’establiment, anuncis antics amb eslògans con “Si tuviera un reloj no me retrasaría nunca”, eines antigues com burins, martells, pinces i compassos, o rellotges centenaris. Un dels que es pot contemplar és el primer rellotge que va dissenyar el fundador de les joieries, Tomàs Colomer Giralt. Es tracta d’un rellotge pendulant amb moviment de corda i amb una autonomia de vuit dies. El va crear per exposar-lo a l’aparador de la botiga, i avui dia encara funciona. També es poden veure altres rellotges de butxaca i despertadors, i eines d’orfebreria i rellotgeria que els mateixos treballadors de la botiga utilitzaven per realitzar els seus dissenys i perfeccionar les peces dels clients.

La joieria de Granollers va ser la primera que va obrir Tomàs Colomer. Sempre ha estat situada al mateix carrer i es caracteritza per oferir una àmplia gamma de productes, des de les marques més luxoses fins a les més cosmopolites. L’empresa ja suma cinc generacions al capdavant del projecte familiar.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 444 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't