“Tot el que fas en els primers anys de vida té a veure amb el desenvolupament de malalties futures. Si un nen està mal nodrit a la llarga això té conseqüències”, explica la doctora Maria Lluïsa Masiques, metge adjunta del servei d’urgències de pediatria i gastroenterologia infantil de l’Hospital General de Granollers. En els primers mesos, una bona alimentació –l’ideal és la llet materna, que, quan és necessari, es pot suplir per llets de continuïtat– és molt important per al desenvolupament d’òrgans com el cervell.
Masiques destaca que l’alimentació perfecta és la lactància materna i que aquesta és l’opció recomanada per organitzacions internacionals almenys durant els sis primers mesos de vida perquè aporta tots els nutrients –proteïnes, sucres, vitamines o ferro– necessaris per al desenvolupament del nadó. Les llets de continuïtat són una opció quan la mare no pot donar el pit o quan la llet no té prou qualitat. Sovint, les mares de famílies que passen per dificultats econòmiques també tenen una alimentació deficitària que repercuteix en la qualitat de la llet materna. “Moltes d’aquestes mares també són deficitàries en l’aportació de nutrients a través de la llet materna”, explica aquesta especialista de l’Hospital General de Granollers, que recomana “no oblidar l’alimentació de les mares”.
Les llets de continuïtat són recomanades fins que el nadó compleix un any i s’han de combinar amb la introducció d’altres aliments que seran complementaris. A partir de l’any, ja es pot anar introduint la llet de vaca.
{{ comment.text }}