Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Una desena d’explotacions agràries participen a la segona edició de Benvinguts a pagès

Les jornades de portes obertes a les explotacions agrícoles i ramaderes es faran aquest cap de setmana

Una desena d’explotacions agràries i ramaderes del Vallès Oriental mostraran aquest cap de setmana la feina que fan en la segona edició de Benvinguts a Pagès, una iniciativa de la Fundació Alícia que té el suport de la Generalitat. Completen l’oferta activitats paral·leles com una fira a l’espai rural de Gallecs i la participació d’una quinzena de restaurants que treballen amb producte ecològic i de proximitat i ofereixen menús especials durant el cap de setmana i, en alguns casos, també tota la setmana que ve dins de la iniciativa Setmana Bio. A banda, s’ofereixen diversos allotjaments per passar-hi la nit.

Pels representants del sector primari, Benvinguts a Pagès és una oportunitat per donar-se a conèixer. “Cal que el consumidor sàpiga d’on surten els productes”, afirma Quim Cassà, coordinador d’Unió de Pagesos al Vallès Oriental. Per Cassà, “la gent urbana cada cop està més desconnectada del camp”. Per això, “és bo de saber que els camps són per conrear i s’han de respectar”, o que “darrere d’una hamburguesa o d’un got de llet hi ha tota una cadena de gent que hi ha treballat”.

Per Rosa Pruna, presidenta d’Asaja, és interessant que “la gent pugui veure com treballa la gent a qui compren la verdura o els iogurts”. Recorda que moltes explotacions ja ho feien pel seu compte de forma puntual en accions que el mateix sindicat promovia adreçades a escoles, particulars i altres col·lectius. Per agricultors i ramaders “són uns dies de molta feina” però “en surten beneficiats”, diu Pruna. “Qui s’apunta a una activitat de Benvinguts a Pagès és perquè té el cuquet”.

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.