Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Una escola bressol de Lliçà d’Amunt, pionera en usar bolquers aptes per a compostatge

L’escola bressol municipal Nova Espurna de Lliçà d’Amunt ha estat elegida per l’Agència de Residus de Catalunya per dur a terme una prova pilot, pionera a Catalunya, que consisteix en la utilització de bolquers aptes per al compostatge.

  • El 9 Nou
  • 08/10/2010 | 7:00
  • 0

Segons l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt, que també participa en la iniciativa, els nous bolquers estan fets amb un teixit orgànic biodegradable i, a diferència dels convencionals, que són d’un sol ús i generen un residu, poden ser tractats a les plantes de reciclatge com a compostatge.

Actualment s’estima que els bolquers tradicionals generen aproximadament un 2% dels residus municipals, en funció de les característiques demogràfiques de cada municipi i a més aquests residus que acaben a les plantes de tractament, triguen uns 200 anys a degradar-se completament.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt, Pere Grau, ha explicat que la finalitat de la prova pilot “és millorar el procés de gestió, de recollida i tractament” de residus.

Pere Grau ha afegit que en funció dels resultats de la prova l’Agència Catalana de Residus, conjuntament amb organismes d’àmbit territorial superior, valoraran “si es continua ampliant l’experiència o fins i tot si es pot introduir com a producte normal de mercat”, malgrat que el preu final dels nous bolquers sigui superior al dels convencionals.

El bolquer apte per al compostatge, tot i ser d’un sol ús, és un teixit orgànic biodegradable, no conté perfums, plàstics, ni blanquejadors químics que puguin produir irritacions o al·lèrgies i, a més, el procés d’absorció es realitza mitjançant partícules de blat de moro o de cotó.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.