Vallromanes fa visible el cost de les destrosses al mobiliari urbà

Amb voluntat de conscienciar sobre el manteniment de l’espai urbà públic, l’Ajuntament de Vallromanes continua fent una acció que va començar fa tres anys a la pista coberta: fer ben visible el cost de les destrosses que es fan per part dels incívics.


El 9 Nou
11/09/2016

La darrera acció la van fer després de la revetlla de Sant Joan, en què es van fer destrosses a elements de mobiliari urbà, com quatre fanals trencats aquella nit. A través de la web municipal i de les xarxes socials han penjat un cartell on, amb una foto d’un globus d’un llum trencat, es diu: “Les teves destrosses les paguem entre tots. Reparar aquest fanal ens costa 600 euros. Les teves accions ens costen diners”. Aquesta és una acció que, de fet, només pretén informar del cost de la reparació per tal que es reflexioni abans de fer alguna bretolada.

La mesura, la van començar a aplicar ara fa tres anys després que algú és pengés de la cistella de la pista coberta municipal fins a trencar-la. Aleshores, des de l’Ajuntament van decidir que havien de fer alguna cosa per evitar-ho i al mateix temps fer prendre consciència a les persones dels costos de les reparacions que van a càrrec de l’erari públic municipal. En aquell moment es va enganxar un gran adhesiu a la cistella on es reproduïa el missatge: “Si la trenques se t’acaba el joc i a tots ens costa 400 euros”. La campanya, ben barata de confecció, va funcionar perquè després de tres anys no s’ha tornat a trencar la cistella, on encara hi ha l’adhesiu informatiu.

Davant d’aquest resultat, l’alcalde de Vallromanes, David Ricard, creu que va ser una bona idea i per això l’han repetit després dels fets de la revetlla de Sant Joan: “Busquem dues coses: que tothom conegui el cost que tenen totes les reparacions als espais públics o al mobiliari urbà i al mateix temps conscienciar les persones que alguna vegada han trencat alguna cosa. Creiem que en els grups que fan accions incíviques sempre hi ha algú més responsable que altres que pot advertir la resta”, explica.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 102 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't