Vallromanes rep un ‘sí’ ajustat per reformar el carrer Vista Alegre

Els veïns del carrer Vista Alegre, de Vallromanes, han donat el seu vistiplau a la proposta de millora del carrer que ha proposat l’Ajuntament i que es basa en la pacificació del trànsit a través de la instal·lació de jardineres, bancs i altres elements de mobiliari urbà al carrer.


El 9 Nou
06/05/2013

El projecte ha rebut 24 vots a favor i 23 vots en contra, un resultat molt ajustat que el govern tindrà en compte comprometent-se a introduir algunes propostes veïnals que no estaven incorporades al projecte. Hi ha hagut 17 veïns que no han votat.

L’equip de govern (MxV-ERC i CiU) va decidir sotmetre la proposta a votació entre els 64 veïns majors de 18 anys en una decisió vinculant. El resultat es va donar a conèixer aquest dijous al vespre després del recompte dels vots recollits aquests darrers dies. A banda de la votació vinculant, s’ha col·locat una segona urna a l’Ajuntament per recollir l’opinió de la resta de veïns. En aquest cas, però, la proposta és només de caràcter consultiu.

L’objectiu de l’equip de govern és “millorar la qualitat de vida dels veïns” i “dignificar” el carrer més antic de Vallromanes, que es va obrir quan es van començar a construir les primeres cases al voltant de l’església. “Fins aleshores, només hi havia les masies”, explica David Ricart, regidor de Participació. En aquest carrer, hi va haver la primera escola. L’actuació preveu “una inversió mínima perquè no hi ha obra. Només hi ha la despesa de la nova senyalització i del mobiliari urbà”. Aquests elements es col·locaran al tram central, on el carrer fa una petita plaça i on no hi ha garatges. La circulació quedarà restringida a veïns i vehicles de càrrega i descàrrega. També es preveu canviar el sentit de circulació. La millora comporta la pèrdua d’una dotzena de places d’aparcament que es resituaran en un solar proper que s’adequarà com a aparcament.

El govern de Vallromanes volia “que votessin tots els veïns i per això anar casa per casa per tenir la seva opinió era la manera d’aconseguir-ho”, explica Ricart. Això ha ajudat a “recollir les seves observacions” i conèixer altres inquietuds. La idea de fer canvis va sorgir d’un grup de veïns però, segons Ricart, el govern entén “que la transformació no pot ser imposada des de l’Ajuntament”. Per al regidor de Participació, és lògic que només es consulti els veïns afectats i fa un paral·lelisme amb la consulta per la independència. “Si defensem que només votin els catalans en aquest cas també és lògic que només ho facin els afectats”.

El regidor assegura que continuaran consultant als veïns altres decisions amb la voluntat de fomentar la informació i la participació ciutadana. Ara ja preparen un concurs d’idees per fixar què fer a la plaça de Can Poal.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 473 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't