Veïns de la Llagosta pressionen per fer fora els okupes d’un bloc de pisos

Veïns de la Llagosta continuen fent pressió per aconseguir que les aproximadament deu persones que van ocupar sis pisos d’un bloc al carrer Sant Francesc, 2-10, abandonin els habitatges. Divendres al vespre, desenes de persones, entre les quals algunes de les que tenien emparaulada la compra dels pisos, es van concentrar al carrer i van increpar els ocupants.

L’entrada als pisos es va produir la setmana passada. Dels 11 habitatges del bloc, divendres es va concretar que els okupes havien entrat en cinc del segon pis, tots duplex, i en un del primer. A la resta, la propietat del bloc, el BBVA, va fer instal·lar portes especials per evitar noves ocupacions.

El mateix divendres, els Mossos van entrar al bloc i van poder identificar 6 persones que estaven en quatre dels pisos ocupats. En els dos altres, ningú va obrir la porta. Es tracta de persones de nacionalitat espanyola, sudamericana i marroquí. La policia calculava que podia haver unes deu persones al bloc. Alguns haurien manifestat la seva intenció de marxar si se’ls aconseguia un habitatge alternatiu o bé amb diners.

El mateix divendres al vespre, desenes de persones, entre els quals algunes de les que estaven a punt de firmar la compra dels habitatges, es van concentrar davant del bloc per increpar els ocupants i exigir que marxessin. Es van produir alguns moments de tensió entre ocupants i manifestants. Després de la concentració va córrer la veu que alguns dels ocupants havien decidit marxar, però aquest dissabte al vespre, una patrulla dels Mossos, va comprova que els cinc habitatges del segon pis tenien les portes trancades i només n’hi havia una d’oberta en el primer pis.

Una de les persones que tenien emparaulat un dels pisos ha explicat a EL 9 NOU que un dels okupes li havia manifestat la intenció de marxar “el més aviat possible”.

El bloc de pisos del número 2-10 del carrer Sant Francesc va quedar sense acabar l’any 2010, per culpa de la crisi immobiliària. El BBVA es va quedar amb la propietat i entre els anys 2013 i 2016 va decidir acabar els pisos i posar-los a la venda a través d’una immobiliària. Dels 11 habitatges, 10 estaven emparaulats i hi havia prevista la firma dels contractes en les properes setmanes. Algunes famílies ja havien pagat, fins i tot, la taxació, uns 500 euros, per poder constituir la hipoteca. Els preus estan per sota del mercat, fet que va animar les famílies a interessar-s’hi. Oscil·len, entre els 104.000 euros dels més petits als 182.000 dels més grans, els dúplex del segon pis, incloses dues places d’aparcament.

Aques diumenge hi ha convocada una manifestació amb cassolada al mateix carrer.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 413 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't