Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Ada Parellada s’acosta a la ciència en un llibre, amb Dani Jiménez

La polifacètica restauradora Ada Parellada, de Granollers, ha tornat a l’actualitat editorial amb la publicació d’un nou llibre, Per què alguns pebrots piquen i altres no (Ara Llibres).

  • El 9 Nou
  • 15/03/2013 | 10:00
  • 0

En aquesta ocasió però, reconeix la xef del Semproniana de Barcelona, ha actuat una mica de “comparsa”, donant el pes del llibre al divulgador científic Dani Jiménez. “La meva funció ha estat la d’humanitzar una mica la ciència, que és una cosa que a vegades fa por”, explica la restauradora granollerina. “Pensa que la ciència, en la cuina, és fonamental.

Si moltes vegades comprenguessim perquè un aliment reacciona de tal manera potser comprendríem millor la cuina”, afegeix. En aquest sentit comenta, per exemple, que quan se sap el perquè un tomàquet reacciona d’aquesta manera, potser ja no cal cap explicació sobre l’elaboració de la salsa de tomàquet. “És molt més interessant aprendre les diferents reaccions dels aliments que memoritzar les receptes”, considera Parellada.

El llibre s’estructura a partir d’unes preguntes que fa la cuinera a partir d’una anècdota o d’una història que ha passat, i d’unes respostes que fa el Dani Jiménez sempre “d’una manera planera, fàcil i molt entenedora”. Una de les qüestions que es planteja Parellada és, per exemple, perquè quan es fa un bistec o filet a la planxa sempre se segella primer a foc fort i després es va abaixant la temperatura. “Ho fem així per evitar que la carn quedi eixarreïda. D’aquesta manera es tapen els porus, creant una petita crosta que evita que s’escapin els sucs de la carn del seu interior”.

DESCOBRIR EL SECRET DELS ALIMENTS

En el llibre es plantegen moltes altres preguntes semblants a aquestes amb l’objectiu de descobrir el secret dels aliments com, per exemple, perquè canvia el color del pa quan es fan torrades, perquè la ceba fa plorar quan es talla o com es pot saber si un ou és fresc sense trencar-lo. Així fins a 101 dubtes i 199 respostes. A més, el llibre es completa amb nombrosos trucs gastronòmics de la mateixa Parellada, de receptes i altres curiositats.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.