Birmingham premia la cuina del xef Nacho Castells, de la Garriga

La feina que el cuiner de la Garriga Nacho Castells Rusiñol fa als fogons del restaurant El Borracho de Oro, a Birmingham, ha estat reconeguda per l’entitat Birmingham Awards.


El 9 Nou
21/09/2016

L’establiment va aconseguir dissabte el premi Restaurant de l’Any, un dels que anualment atorga l’entitat al costat d’altres de lligats amb l’activitat ciutadana o les iniciatives socials. El restaurant es va imposar als altres quatre finalistes, entre els quals hi havia el de l’hotel Hyatt o l’Opus. Castells, de 32 anys, fa un any que és el cap de cuina del restaurant, després d’haver-se format amb cuiners de la talla de Jean-Louis Neichel o del desaparegut xef franco-català Jean Luc Figueras.
Per a ell, aquest premi representa “un any de dormir molt poc, moltes hores de feina i una gran dedicació a l’ofici. Si no t’agrada l’hostaleria és molt complicat entendre el món en què vivim els cuiners, som addictes a la feina”.

Castells explica que El Borracho de Oro va obrir les portes ara fa un any. “Té un bon ritme de treball i hem crescut molt ràpid, però encara hi ha coses a millorar. Ara, el reconeixement de la ciutat de Birmingham ens fa molt feliços, i això vol dir que anem en bona direcció. Cuinar amb amor i professionalitat sempre dóna bons resultat”, explica.

Als fogons d’El Borracho de Oro, el cuiner de la Garriga prepara plats amb arrel catalana però sense oblidar altres zones de l’Estat espanyol, amb tècnica i producte. “Aquí, el que busco és treballar sense normes, sense microones, amb producte fresc i receptes senzilles, visuals i amb tradició, i cada setmana canvio plats”. El cuiners de la Garriga reconeix que té molta sort perquè el 80% del producte que tracta és de la terra, com tomàquets de Montserrat, ceba tendra, oli Arbequina, coca del Mossèn, vinagres, arròs del Delta, garrinets i fins i tot pop. “Això al Regne Unit és un luxe, tenim el millor producte del món”, comenta.

Al costat dels platets clàssics com la truita de patates o les patates braves, en prepara altres de més elaborats. Els més populars del restaurant diu que són l’arròs negre de sèpia i allioli, el garrinet desossat amb poma i taronja, el calamar farcit de llagostins i bisque, el pop amb trinxat de la Cerdanya i perles d’oli, o el bacallà confitat a l’oli de carbó amb samfaina i allioli de codony.

Abans de traslladar-se a Birmingham, Castells havia estat el cap de cuina al restaurant La Gambeta, al Born de Barcelona, i també va estar ajudant en el muntatge i la preparació del menú del restaurant d’un hotel de la ciutat de Bakú, a Azerbaidjan.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 893 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't