Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Caldes, a punt per a l’Escaldàrium

Caldes ja és a punt per celebrar, aquest dissabte, una de les seves festes més multitudinàries i amb més ressò, l’Escaldàrium. L’anomenada també Festa del Foc i l’Aigua, impulsada pel Ball de Diables, arriba a la divuitena edició fent un salt qualitatiu i amb diverses novetats.

  • El 9 Nou
  • 14/07/2012 | 10:00
  • 0

Per exemple, la introducció de la figura del narrador, que intervindrà en tres moments claus perquè el públic pugui entendre millor el simbolisme de la festa. El primer narrador serà Gustau Erill, exprofessor de l’Institut Manolo Hugué i impulsor de la creació del Ball de Diables.

També s’ha canviat l’emplaçament de l’escenari dels músics, que se situarà entre el Balneari Broquetas i les Termes Romanes, per fer arribar millor el so a plaça; s’ha millorat l’equip de so i el disseny de llums i s’han fet variacions en les músiques.

D’altra banda, per primera vegada, Vallès Oriental Televisió (VOTV) retransmetrà la festa en directe a través d’una pantalla gegant.
La Festa del Foc i l’Aigua comença a les 12 de la nit, però durant tota la tarda es faran diferents activitats que, a diferència de l’any passat es faran a la plaça de l’Església i no a la de la Font del Lleó.
Enguany, els actes de tarda inclouen la presentació de la nova cervesa termal La Calderina, prevista per a 2/4 de 7 de la tarda; l’explicació de la llegenda de l’Escaldàrium per a nens i nenes, a les 7 de la tarda; l’actuació de la Colla Gegantera de Caldes, a 2/4 de 8 del vespre; l’actuació de bastoners, a 3/4 de 8 del vespre; una ballada de sardanes, a les 8 del vespre; l’actuació dels Castellers de Caldes, a 2/4 de 9 del vespre; l’actuació de la corda de tambors Candombe Mima-te, cap a 3/4 de 9 del vespre, que conduirà els assistents fins a la plaça 11 de Setembre, on es fa el sopar popular, que aquest any s’ha volgut potenciar. Aquest any ja s’ha elaborat un menú especial, però la idea és que, amb el temps, hi hagi uns plats típics de l’Escaldàrium, servits exclusivament aquest dia. El menú està format per un primer de sopa roja freda amb herbes remeieres i fum; un segon consistent en una cassola d’espelta amb sofregit de cireres; i uns postres de macedònia diablera directament sorgida de l’infern.

A més, durant la tarda de dissabte hi haurà un taller de màscares de la Godra (la bèstia de foc del Ball de Diables), una exposició de fotos a càrrec del Cercle d’Amics de Taunusstein i l’acció “Dóna la cara per la independència”, a càrrec de l’ANC de Caldes.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.