Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Caldes dedica el Mercat de l’Olla i la Caldera a l’època romana

Caldes de Montbui ja té a punt la celebració de la cinquena edició del Mercat de l’Olla i la Caldera, dedicat a l’època romana i a l’aigua termal, que se celebrarà aquest cap de setmana al centre històric de la vila.

  • El 9 Nou
  • 15/03/2013 | 7:00
  • 0

A més de la trobada d’artesans i de gastronomia dedicada a productes de proximitat, es faran paral·lelament les Jornades Gastronòmiques de l’Olla i la Caldera, inspirades en cuina romana, als restaurants calderins.

El Mercat de l’Olla i la Caldera va néixer fa cinc anys sota el lema “Fem bullir l’olla” i amb l’objectiu de singularitzar i posar en valor els productes de proximitat i de qualitat, i els productes típics calderins. S’ha convertit en un homenatge a la gastronomia més propera i a l’esforç per la qualitat dels productors catalans.

Al centre històric s’hi instal·laran més de 160 parades amb venda de productes artesanals i alimentació de proximitat, i demostració d’oficis antics. Aquestes parades es complementaran amb diferents activitats familiars a la plaça Font del Lleó, com jocs de romans, tallers de manualitats, de gravats, de ceràmica, de fang i de mosaics, entre altres. La plaça de l’Església acollirà la setena Trobada d’Intercanvi de plaques de cava amb la venda d’ampolles de cava amb la placa especial del Mercat.

A més, tindrà lloc el Tastaolletes, consistent en un tast de diferents productes relacionats amb la vila, l’aigua termal o la cuina romana, a la plaça Font del Lleó i als restaurants de Caldes. Això inclou el tast popular de la tradicional escudella de Castellterçol, que és el municipi convidat de Fem bullir l’olla.

L’objectiu és apropar a Caldes diferents plats tradicionals d’arreu de Catalunya que fan servir olles i calderes. El tast d’escudella anirà acompanyat d’un paquet de fideus de l’empresa local Pasta Santmartí.

Una de les novetats d’aquest any serà el sopar de cuina romana que es farà dimecres que va a la Sala Noble de l’Espai de Can Rius. En l’elaboració del menú hi participaran els restaurants El Remei, La Carbonera, Na Madrona, Robert de Nola, Rosset i Termes Victòria, a més de L’Espiga d’Or, que aporta el pa d’aigua termal La romana.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.