Caminant amb Jaume Arnella

La sessió de Dimarts Singular del Cineclub de l’Associació Cultural de Granollers d’aquesta setmana es va convertir, a més, en una sessió molt especial.

El 9 Nou
11/04/2016

Amb una sala del Centre Cultural gairebé plena del tot, el cineasta granollerí Agustí Corominas va presentar el documental Jaume Arnella, el joglar, que va aconseguir arrencar, després de l’hora i mitja de projecció, llargs i forts aplaudiments dels assistents. “Em sento part de vosaltres”, va acabar dient el cantautor i romancer de Santa Eulàlia de Ronçana, molt content i aclaparat per la rebuda de la pel·lícula. Una pel·lícula que comença i acaba amb en Jaume caminant. “I com que encara no ha acabat esperem que continuï caminant durant molt temps”, va desitjar Corominas.

Però aquest camí de recerca, d’investigació i de difusió de la cultura popular catalana a través d’històries, cançons i romanços, Arnella no l’ha fet sol. Al contrari, ha estat acompanyat per molta gent, en diferents èpoques de la seva trajectòria des dels anys 60 fins al moment actual, ja sigui en diferents formacions musicals com l’Orquestra Galana, en projectes reivindicatius, com el de Gallecs, en la seves col·laboracions radiofòniques o en projectes més personals. I aquest és, precisament, un dels aspectes que destaca el treball, i que inclou gent tan diversa com Joan Soler Amigó, Amadeu Rosell, Rafel Sala, Toni Oró, Joan Serra, Carles Belda, el locutor de ràdio Jordi Margarit, Jordi Pujol, Oriol Tramvia o Fpelix de Blas.

Aquest itinerari personal passa per diferents escenaris que han marcat la seva trajectòria, des del seu Santa Eulàlia de Ronçana fins a Cornudella de Montsant, passant per Ripoll, Beget, Granollers o Barcelona, sempre al so de lletres de cançons populars i romanços com Les Rondes del Vi o l’estimat Romanço d’en Vinaixa, Monastica. No hi va faltar un record amb forma de ball per al coreògraf i ballarí Joan Serra, que juntament amb Arnella van crear el Ball d’homenatge, per recordar els últims moments del maqui Quico Sabater. Dos membres de l’Esbart Dansaire de Granollers es van encarregar d’interpretar-lo.

“La història d’en Jaume és una història que en el moment actual, de globalització, és molt important i manifesta una opció de vida molt particular”, va comentar el director del documental.

Per poder explicar aquesta història, Corominas va destacar la participació de més de 300 persones, ja sigui amb aportacions a través de Verkami o l’oferiment de diferents serveis; el compromís de la Direcció General de Cultura Popular Associacionisme i Acció Culturals , i l’equip de treball, format per Sergi Masó, Anna Entraigas, Joan Corbera, Josep Codina, Rosa Murtra i Llorenç Torrado. El documental ha estat produït per l’Associació Cultural de Granollers, Metròpoli Video Films i el Departament de Cultura de la Generalitat amb el suport de l’Obra Social de la Caixa i de VOTV.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 893 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't