Cantània creix fins a 15 concerts i 4.000 alumnes participants

La quinzena edició de Cantània al Vallès Oriental suposa un nou pas en la consolidació i el creixement d’aquest projecte educatiu impulsat per l’Auditori de Barcelona i, a la comarca, per l’Associació Cultural i el Teatre Auditori de Granollers.

El 9 Nou
05/06/2015

Les xifres corroboren un creixement gradual que es quantifica enguany amb 15 concerts, i el pas de 3.700 a 4.000 alumnes de cinquè de Primària, i de 84 a 94 escoles participants. “Estem molt contents. Sempre ens ha passat que tothom que hi participa repeteix”, va comentar Martí Pujadas, de l’AC, en la presentació de la cantata dimarts a l’escola Ponent de Granollers, un dels centres participants. El director del TAG, Carles Ribell, va parlar d’un “creixement del projecte en totes les seves dimensions, i d’una evolució constant en tots els seus vessants”.

Les actuacions, sota el títol Al bell mig de la terra, es faran al Teatre Auditori de Granollers els caps de setmana del 5,6 i 7, i del 12,13 i 14 de juny. “Els concerts són la part més visible però per a nosaltres també és molt important tota la feina prèvia que es fa a escoles”, va assenyalar Pujadas. Al setembre ja comença la formació dels mestres de música, amb l’assistència a diferents jornades en què han rebut classes de direcció coral i de tècniques de veu per aprendre bé la partitura i poder-la ensenyar després als seus alumnes.

Les entrades per als concerts estan venudes des de fa un mes i mig, i es preveu que 9.500 persones assisteixin als 15 concerts. Aquest any, per poder arribar a més gent, el Teatre Auditori farà una retransmissió de la cantata a la sala petita en els concerts que ja estan del tot plens, perquè la puguin seguir els que s’hagin quedat sense entrada. Una altra novetat d’aquesta edició serà l’elaboració d’un DVD del concert perquè pugui quedar com a record.

L’alcalde, Josep Mayoral, va assegurar la continuïtat del projecte “facin el que facin altres administracions”. Mayoral considera que és importantíssim encabir la música en processos educatius, en un projecte “que va més enllà de les classes de música, i que posa en valor la convivència amb altres escoles i altres municipis”.

AL VOLTANT DEL TEMA DE LA MEDITERRÀNIA

Enguany, la cantata, escrita per Carlota Subirós i composta per Xavier Pagès, explica la història d’en Khali, un noi africà que queda fascinat en veure la Mediterrània, un mar situat “entremig de les terres”, al bell mig de la Terra. Aquesta Mediterrània esdevé el nexe d’unió de diferents cultures i de moviments migratoris.

El mestre de música Toni Garcia, de l’escola Ponent, es mostrava content amb la feina feta i amb la possibilitat que els ha donat aquesta cantata “d’anar més enllà de la part musical, i treballar molts altres temes”. “Serà un espectacle bonic i emotiu”, va afegir.
Els alumnes estan igual d’entusiasmats amb aquesta experiència, que culminarà aquest mes de juny a l’escenari del Teatre Auditori. “Ens ha agradat molt el tema, i a més de cantar també hem fet altres coses com pintar samarretes o fer dibuixos”, va comentar Eugenia Macías, una de les alumnes participants. El seu company Daniel destacava l’esforç del mestres per ajudar-los a tots, mentre que Èrica va parlar dels assajos i de les tècniques de relax apreses perquè no estiguessin nerviosos.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 135 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't