Tant Clavell com Peris són uns grans apassionats de la cervesa. “El 2003 en vam començar a fer per als amics i la família. La nostra passió i els nostres estudis havien trobat un denominador comú. La demanda creixent ens va impulsar a dedicar-nos-hi de manera professional”, explica Peris. “La cervesa artesana va adquirint cada vegada més presència a Catalunya, els consumidors es busquen qualitat, proximitat, diversitat i el gaudi en el tast, i això només els ho podem oferir els petits elaboradors com nosaltres”, afegeix.
MAGATZEM MODERNISTA
Aquest projecte cerveser ha comportat també la rehabilitació del magatzem industrial modernista de Cal Peó, seu de l’empresa. El rebesavi de Raquel Clavell, Salvador Clavell Serra, va fer construir l’edifici l’any 1910, a càrrec de l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall. “La família es dedicava a la comercialització de pinsos, gra i altres cereals, i adob per al camp. Ara, amb el nou projecte empresarial, tornem als orígens, a l’essència del magatzem”, comenta Clavell. “Tornem a treballar amb una matèria primera com els cereals”, afirma Peris. Durant un període als anys 30, l’edifici també es va dedicar a la comercialització de carbó mineral. El 1996 el va llogar l’Ajuntament, que l’utilitzava com a sala pública polivalent.
Aquesta setmana fan el primer lot, però fins a l’abril no sortirà al mercat. “Els punts de venda seran locals i també comarcals”, especifiquen els impulsors del projecte, que han escollit el nom de Sant Jordi, pel seu arrelament a Catalunya. “Ens identifica com a poble i ens apropa al món”.
{{ comment.text }}